Μαμά δείχνει στα παιδιά της τις συνέπειες του bullying με ένα κομμάτι χαρτί

Μαμά δείχνει στα παιδιά της τις συνέπειες του bullying με ένα κομμάτι χαρτί

Όπως δεν υπάρχει γονιός που ήθελε το παιδί του να υποστεί bullying, έτσι δεν υπάρχει κανένας που θα ήθελε το παιδί του να ασκεί bullying. Για να γίνει όμως αυτό, είναι χρήσιμο να δίνουμε μερικά μαθήματα στα παιδιά μας από νωρίς, έτσι ώστε να γνωρίζουν τις συνέπειες μιας πιθανής βίαιης συμπεριφοράς τους για όποιον αναγκάζεται να την υποστεί. Και ο καλύτερος τρόπος είναι να το κάνουμε με λόγια απλά και κατανοητά ή, ακόμα και με οπτικοακουστικές μεθόδους όπως η παρακάτω.

Η Ντιόσα Τσίκι είναι μια μαμά του Tik Tok και πρόσφατα, μοιράστηκε με το κοινό της μια πολύ γρήγορη και αποτελεσματική μέθοδο, με την οποία έδειξε στα παιδιά της τις συνέπειες του bullying για το εκάστοτε θύμα.

Συγκεκριμένα, κράτησε στα χέρια μια ολοκαίνουργια κόλλα χαρτί και ζήτησε απ’ τα παιδιά της να εκστομίσουν όσες προσβολές μπορούν να σκεφτούν προς την κόλλα. Με κάθε προσβολή, η Ντιόσα τσαλάκωνε λίγο το χαρτί, ώσπου έγινε μια τσαλακωμένη μπάλα.

«Είσαι άσχημο», «δεν έχεις φίλους», «είσαι χοντρό», «η μαμά σου δεν σ’ αγαπάει», «βρωμάς σκυλοτροφή», «δεν σε γουστάρει κανείς» ήταν μερικές μόνο από τις σκληρές κουβέντες που τα δύο κορίτσια είχαν ακούσει να λέγονται κατά καιρούς σε πιο ευάλωτα παιδιά με σκοπό να τα πικράνουν.

Όταν τελείωσαν, η μαμά τους τούς είπε να ζητήσουν συγνώμη απ’ το χαρτί, όπως και έκαναν. Τότε, η Ντιόσα άνοιξε το χαρτί και τους το ξανάδειξε.

«Είναι όπως ήταν πριν τις προσβολές;», ρώτησε τα κορίτσια. «Όχι», απάντησαν εκείνα με μια φωνή.

«Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνουμε ποτέ bullying. Καταλάβατε;», ξαναρώτησε η εφευρετική μαμά. «Ναι μαμά», τα παιδιά απάντησαν δυνατά.

Είναι τόσο απλό και συγχρόνως τόσο ξεκάθαρο, το μάθημα της Ντιόσα, αφού δεν αφήνει περιθώρια παρανόησης όσον αφορά το γεγονός ότι οι πληγές του bullying δεν επουλώνονται με μια συγγνώμη. Ο μόνος δρόμος για έναν καλύτερο κόσμο για όλα τα παιδιά είναι να μην πληγώνεται κανείς εξαρχής.

@_iamdiosa_

I just love this msg! ✌🏽❤️ #stopbullying #bully #no #stop #bebetter #parenting #momslife #momsoftiktok #teaching #viral #fyp #foryou #foryoupage #fy

♬ original sound - 👑 IamDiosa 👑

Πηγή: kidspot.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v