«Να μη σηκωθούν απ’ το κρεβάτι» ζητούν οι μαμάδες για δώρο την γιορτή της Μητέρας

«Να μη σηκωθούν απ’ το κρεβάτι» ζητούν οι μαμάδες για δώρο την γιορτή της Μητέρας

Ο τελευταίος χρόνος υπήρξε δύσκολος για όλα τα μέλη της οικογένειας, αλλά οι μαμάδες αντιμετώπισαν ομολογουμένως τις μεγαλύτερες δυσκολίες απ’ όλους. Τηλεργασία, τηλεκπαίδευση, καραντίνα, μέτρα προστασίας έκαναν την κατάσταση στα σπίτια μας πιο ασφυκτική από ποτέ και το «ξέσκασμα» πιο δύσκολο από ποτέ. Μπουχτίσαμε, με λίγα λόγια, και κουραστήκαμε απίστευτα, κάτι που αποτυπώνεται και στις απαντήσεις των περισσότερων μαμάδων στην ερώτηση: «τι δώρο θα θέλατε γι’ αυτή τη γιορτή της Μητέρας;»

Σύμφωνα με το περιοδικό People, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 43% των μαμάδων θα ήθελαν για δώρο έναν συνεχόμενο νυχτερινό ύπνο. Πολλές από αυτές επισήμαναν ότι θα ήταν πανευτυχείς αν οι μπαμπάδες αναλάμβαναν τα καθήκοντά τους ώστε να μείνουν στο κρεβάτι για όσο το έχουν ανάγκη.

Το 64%, μάλιστα, δήλωσαν πως θα ήταν ακόμα καλύτερες μαμάδες αν χόρταιναν τον βραδινό  ύπνο τους.

Σε μια παρόμοια έρευνα του PR Newswire, το 70% των μαμάδων απάντησαν ότι για δώρο θα ήθελαν μια ολόκληρη μέρα δική τους και το 51% ότι τους αρκεί ένας γεμάτος και αδιάκοπος βραδινός ύπνος.

Αν και δεν πρόκειται για βαρίγδουπες μελέτες, τα παραπάνω γκάλοπ ανάμεσα σε μερικές χιλιάδες τυχαίες νοικοκυρές κατέδειξαν ένα σημαντικό πρόβλημα των σύγχρονων νοικοκυριών – ένα πρόβλημα παλιό που φαίνεται ότι επιμένει. Συγκεκριμένα, το 73% των μαμάδων δήλωσαν ότι είναι υπεύθυνες για τις περισσότερες δουλειές στο σπίτι και πως αυτό πρέπει κάποτε να αλλάξει – να μοιραστούν οι καθημερινές δουλειές.

Να, λοιπόν, ποιο είναι το καλύτερο δώρο για όλες τις μαμάδες του κόσμου. Η αλλαγή στη νοοτροπία και τις συνήθειες των μπαμπάδων που αρνοιύνται να αποδεχτούν ότι το σπίτι είναι ευθύνη όλης της οικογένειας και όχι αποκλειστικά της γυναίκας. Φέτος που ήταν η πιο δύσκολη χρονιά απ’ όλες, είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξουμε όλοι προς το καλύτερο!

Πηγή: moms.com
v