Έπαιρνα αντιβίωση ενώ δεν ήξερα ότι είμαι έγκυος. Θα επηρεάσει το έμβρυο;

Έπαιρνα αντιβίωση ενώ δεν ήξερα ότι είμαι έγκυος. Θα επηρεάσει το έμβρυο;

Ερώτηση:
Έμαθα ότι είμαι έγκυος. Έκανα το τεστ που έλεγε στο περίπου ποσό εβδομάδων είσαι και μου έλεγε 2-3 όμως έχω αγχωθεί διότι εγώ αυτό το διάστημα έπαιρνα αντιβίωση και παυσίπονα και πριν από 4 μέρες έκανα απονεύρωση στο δόντι. Επηρεάζει το έμβρυο; Σε αυτό το διάστημα βέβαια έπινα πολύ νερό.
Απάντηση:

Δεν μου γράφετε τι αντιβίωση και ποια αναλγητικά παίρνατε οπότε κανείς δεν μπορεί να σας δώσει, γενικόλογα, συμβουλές. Υπάρχουν αντιβιώσεις που επιτρέπονται στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v