Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 17 Μαΐου

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στις 17 Μαΐου

Ο καλός καιρός και το άνοιγμα αρκετών δραστηριοτήτων έχει φέρει πολλά χαμόγελα κάτι που συνεχίζεται καθώς διευρύνεται η άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί εδώ και καιρό. Στη σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας δόθηκε το πράσινο φως για το άνοιγμα των μουσείων και άλλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Όπως ανακοίνωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου η καθυστέρηση του ανοίγματος των βρεφονηπιακών σταθμών οφείλεται στο ότι η επιτροπή δεν ήθελε να ξεκινήσει ταυτόχρονα το σύνολο της εκπαίδευσης ενώ βασίστηκε και στο ότι είναι δύσκολο τόσο μικρά παιδιά να τηρούν τα μέτρα προστασίας (μάσκα κ.τλ.). Η ημερομηνία επαναλειτουργίας τους είναι στις 17 Μαΐου.

Στη συνέχεια, ο υφιπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τις ημερομηνίες και τους όρους για την επανεκκίνηση του πολιτισμού:

  • Ανοίγουν στις 14 Μαϊου τα μουσεία βάση του υφιστάμενου πρωτοκόλλου.
  • Ανοίγουν με πληρότητα 75% τα θερινά σινεμά στις 21 Μαϊου.
  • Ζωντανά θεάματα και ακροάματα επανεκκινούν στις 28 Μαϊου. Αφορά μόνο καθήμενους και σταθερό ποσοστό πληρότητας 50%
  • Επαναλειτουργούν τα ωδεία από 17 Μαϊου

Όσον αφορά το θέμα των SMS, ο υφυπουργός τόνισε ότι ακόμα δεν έχουμε διαφύγει τον κίνδυνο και ότι η άρση των μέτρων θα γίνεται σταδιακά και με βάση τα δεδομένα από την εξέλιξη της πανδημίας.

Πηγή: euro2day.com

v