Κύμα αγάπης για τον Αλέξανδρο: συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που θα του σώσουν τη ζωή

Κύμα αγάπης για τον Αλέξανδρο: συγκεντρώθηκαν τα χρήματα που θα του σώσουν τη ζωή

Ένα νέο μικρό θαύμα πέτυχε η αγάπη του κόσμου, αφού μέσα σε τρεις μόνο μέρες συγκεντρώθηκε το ποσό των €75.000 για τον μικρό Αλέξανδρο από την Μακρακώμη. Οι γονείς του 8χρονου αγοριού, Γιάννης και Χριστίνα Μπογιαντζή, έκαναν έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει το γιο τους να ταξιδέψει στην Αμερική προκειμένου να υποβληθεί σε μια εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση που θα του σώσει τη ζωή.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε άμεσα και μέσα σε λίγα 24ωρα συγκεντρώθηκε το ποσό που θα αλλάξει τη ζωή του μικρού Αλέξανδρου. Ο 8χρονος, που γεννήθηκε πρόωρα και αγωνίζεται για τη ζωή του από τις πρώτες του ανάσες, είναι ένα παιδί με σπαστική τετραπληγία και εγκεφαλική παράλυση.

Δεν έχει αυτόνομη βάδιση.Έχει κατακτήσει τα τελευταία δύο χρόνια την βάδιση με περιπατητήρα, ενώ φορά κηδεμόνες και στα δύο του πόδια. Το κυριότερο πρόβλημά του είναι η υπερτονία (η σπαστικότητα).

Η επέμβαση στην οποία θα πρέπει να υποβληθεί λέγεται Selected Dorsal Rizotomy (Εκλεκτική Ραχιαία Ριζοτομή), και πρόκειται για παρέμβαση στον σπονδυλικό σωλήνα. Θα ακολουθήσει και δεύτερη χειρουργική επέμβαση στο ίδιο κέντρο. Οι γιατροί εικάζουν πως μετά τις δύο επεμβάσεις και με καθημερινή φυσιοθεραπεία για περίπου ένα έτος ο Αλέξανδρος θα περπατά με μπαστούνι.

Οι γονείς του Αλέξανδρου έγραψαν το παρακάτω μήνυμα για να ευχαριστήσουν τους εκατοντάδες ανώνυμους υποστηρικτές της προσπάθειας που κάνουν για να στηρίξουν το παιδί τους στον αγώνα του:

«Είμαστε άνθρωποι, όσο είμαστε συνάνθρωποι» είπε κάποτε ο Γιάννης Ρίτσος. Αυτό αποδείξατε όλοι εσείς, ανώνυμοι και επώνυμοι που σταθήκατε δίπλα στο μικρό μας Αλέξανδρο και σε μας τους γονείς του, δίνοντας μας τη δυνατότητα να μεταβούμε στην Αμερική για τις απαιτούμενες επεμβάσεις αλλά και να εξασφαλίσουμε την αποθεραπεία του παιδιού μας που θα διαρκέσει περίπου 2 χρόνια. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη βοήθεια που μας προσφέρατε, η οποία είναι ήδη αρκετή για να γίνει το όνειρό μας πραγματικότητα.»

Πηγή: cretalive.gr

v