Νέα σχολική χρονιά: σχέδιο να εμβολιάζονται προαιρετικά οι μαθητές από 12 ετών

Νέα σχολική χρονιά: σχέδιο να εμβολιάζονται προαιρετικά οι μαθητές από 12 ετών

Το σχολικό έτος 2020-2021 φτάνει στο τέλος του, με τους μαθητές να έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς πίσω από μια οθόνη. Η δια ζώσης εκπαίδευση έδωσε τη θέση της στη τηλεκπαίδευση, ενώ τα σχολεία ανοιγόκλειναν διαρκώς ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα ώστε η επόμενη χρονιά να είναι πιο ομαλή και, στο πλαίσιο του εφικτού, τα σχολεία να λειτουργούν κανονικά. Το βασικό όπλο στα χέρια μαθητών και εκπαιδευτικών γι΄αυτό το σκοπό θα είναι και πάλι τα εβδομαδιαία self test, ενώ παράλληλα υπολογίζουν ότι μέχρι το Σεπτέμβριο θα έχει εγκριθεί και το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech για χορήγηση σε εφήβους άνω των 12 ετών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων θα κληθούν από τα τέλη Αυγούστου να εμβολιαστούν, χωρίς όμως αυτό να είναι υποχρεωτικό. Να σημειωθεί ότι ήδη έχει επιτραπεί ο εμβολιασμός σε μαθητές/τριες ηλικίας 16 ετών και άνω (μέσω των γονέων & κηδεμόνων τους), που φοιτούν σε σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Πηγή: alfavita.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v