«Στα δύσκολα, θυμήσου τους λόγους που σε έκαναν να τον ερωτευτείς»

«Στα δύσκολα, θυμήσου τους λόγους που σε έκαναν να τον ερωτευτείς»

Όσο πιο πολλά χρόνια είναι μαζί ένα ζευγάρι, τόσο περισσότερο «χάνεται» μέσα στην ρουτίνα και τις υποχρεώσεις. Καμιά φορά, εξαιτίας της δύσκολης καθημερινότητας, ξεχνάμε γιατί επιλέξαμε τον συγκεκριμένο άνθρωπο για σύντροφο. Αυτή η παθούσα μαμά μέσα από το κείμενο της, μας δίνει μια πολύ καλή (και ουσιαστική!) συμβουλή.

«Σας καλώ να ταξιδέψετε πίσω στον χρόνο τότε που παντρευτήκατε. Κλείστε τα μάτια σας και επιστρέψετε σε εκείνη τη μέρα. Ίσως δεν έχει περάσει πολύς καιρός, ίσως πάλι έχουν περάσει χρόνια και είναι μια καλή ευκαιρία να φέρεται στην επιφάνεια αυτή την υπέροχη ανάμνηση. 

Θυμάστε την δεξίωση;

Την πρόβα νυφικού;

Τα αμέτρητα τσιμπιδάκια που στερέωναν τον κότσο σας;

Τα γέλια με τις φιλενάδες σας λίγο πριν το μυστήριο;

Τα δάκρυα της μαμάς σας που είχε συγκινηθεί βλέποντας το κοριτσάκι της να παντρεύεται τον άντρα που αγαπάει;

Το τραγούδι που χορέψατε με τον σύζυγό σας. Θυμάμαι, να ψάχνω μανιωδώς το κατάλληλο τραγούδι και τώρα δεν είμαι σίγουρη αν είναι αυτό που έχω στο μυαλό μου.

Με την πάροδο του χρόνου αρχίζουμε να ξεχνάμε σιγά-σιγά σημαντικές λεπτομέρειες όπως τη διακόσμηση, την διώροφη τούρτα... Ευτυχώς, υπάρχουν οι φωτογραφίες να μας θυμίζουν την υπέροχη μέρα που μοιραστήκαμε με τους αγαπημένους μας. Έχουμε έντυπη απόδειξη ότι ήμασταν ερωτευμένοι και στεκόμασταν με περηφάνια δίπλα στον άνθρωπό μας [...]

Η ομορφιά του γάμου... Μόνο μέσα στα χρόνια καταλαβαίνουμε ότι η αγάπη είναι κάτι περισσότερο από ένα συναίσθημα, είναι μια επιλογή.

Κάθε μέρα κάνω την ίδια επιλογή. Επιλέγω να είμαι με τον ίδιο άνθρωπο. Σε κάθε αποτυχία επιλέγω να προχωράω μπροστά και συνεχίζω να αγαπάω τον άνθρωπό μου που αλλάζει μέσα στα χρόνια και, κάποιες φορές, με εκνευρίζει πολύ. Επιλέγω να συγχωρώ και το κάνω συχνά.

Όταν ο έρωτας φεύγει και δεν είσαι πια μεθυσμένη από το πάθος, είναι σημαντικό να θυμάσαι γιατί τον ερωτεύτηκες.

Στις δύσκολες στιγμές σας που ξεχνάς γιατί είσαι με αυτόν τον άνθρωπο, θυμήσου πόσο ερωτευμένη ήσουν.

Φρόντισε τον γάμο σου και αναζωπύρωσε την αγάπη σας και θα δεις ότι είναι πιο όμορφη από ποτέ. 

Σε προκαλώ να βγείτε έξω και να κρατηθείτε από το χέρι, να θυμηθείτε μαζί τους λόγους για τους οποίους επιλέξατε ο ένας τον άλλον.»

Ελεύθερη μετάφραση από herviewfromhome.com

v