Θέλεις να χτίσεις μια ευτυχισμένη ζωή; Η οικογένεια είναι τα θεμέλια!

Θέλεις να χτίσεις μια ευτυχισμένη ζωή; Η οικογένεια είναι τα θεμέλια!

Ποιος δεν ονειρεύεται να χτίσει μια ευτυχισμένη ζωή γεμάτη από επιτυχίες, όμορφες αναμνήσεις και στιγμές χαράς με τους ανθρώπους που αγαπά. Μοιάζει δύσκολο, αλλά ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά απλό, αφού ό,τι χρειαζόμαστε πάνω απ’ όλα, τα θεμέλια δηλαδή όπου θα χτίσουμε την ευτυχία μας, τα έχουμε ήδη: είναι η οικογένειά μας. Οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν και που μεγαλώσαμε μαζί, που μας έδωσαν τα πάντα με αγάπη και ανιδιοτέλεια για να βεβαιωθούν ότι θα ζήσουμε μια όμορφη ζωή σ’ έναν κόσμο καλύτερο απ’ τον δικό τους.

Σου χαρίζει μια ασφαλή και χαρούμενη παιδική ηλικία

Όταν έρχεσαι στον κόσμο, έχεις ανάγκη από ένα ασφαλές και ζεστό περιβάλλον για να κάνεις τα πρώτα σου δειλά βήματα, να σταθείς στα πόδια σου. Η οικογένεια δεν προσφέρει μόνον αυτό, αλλά είναι και και ο οδηγός σου καθώς μαθαίνεις τον κόσμο και χαίρεσαι κάθε ανεκτίμητη στιγμή της παιδικής σου ηλικίας. Είναι οι άνθρωποι που σε κάνουν να νιώθεις πως δεν θα είσαι ποτέ μόνος στο υπέροχο ταξίδι που σε περιμένει.

Σου δίνει τα εφόδια να προχωρήσεις προς τα εμπρός

Η παιδική ηλικία είναι μια περίοδος ανεμελιάς και παιχνιδιού, είναι όμως και τότε που μπαίνουν οι βάσεις για τη μετέπειτα πορεία και ευτυχία μας. Η εφηβεία, η ενηλικίωση και η ζωή μετά απαιτούν να είμαστε έτοιμοι για όσα θα αντιμετωπίσουμε και η οικογένεια είναι αυτή που διαμορφώνει τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας, και μας δίνει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να βγούμε αλώβητοι απ’ τις προκλήσεις.

Σου δίνει τη στήριξη που χρειάζεσαι κάθε τόσο στη ζωή σου

Η ζωή είναι ένας αγώνας που δεν μπορείς να δίνεις πάντα μόνος σου γιατί τα εμπόδια που θα βρεις είναι πολλά και οι δυνάμεις σου κάποιες φορές εξαντλούνται. Τότε είναι που χρειάζεσαι ενισχύσεις και η οικογένεια είναι πάντα εκεί για να σου τις δώσει. Είναι το καταφύγιό σου όποτε έχεις ανάγκη από ξεκούραση και ο καλύτερος σύμμαχός σου κάθε φορά που καλείσαι να δώσεις μια μεγάλη και πρωτόγνωρη μάχη.

Σε γεμίζει με αποθέματα αγάπης και στοργής για να έχεις να δώσεις

Όταν παίρνεις πολλή αγάπη από μικρός, είναι μαθηματικά βέβαιο πως κι εσύ θα δώσεις κάποτε πολλή αγάπη στους άλλους. Η οικογένεια είναι αυτή η ζωοδόχος πηγή που μας λούζει με αγάπη, στοργή και τρυφερότητα από τα πρώτα λεπτά της ζωής μας, πριν γεννηθούμε καν. Τόσο, ώστε να έχουμε αστείρευτα αποθέματα όταν έρθει η ώρα να λούσουμε με αγάπη τους δικούς μας, το ταίρι μας και τα παιδιά μας.

Είναι το παράδειγμά σου, όταν έρθει η στιγμή να φτιάξεις το σπιτικό σου

Τα παιδιά μαθαίνουν μέσω της μίμησης και οι γονείς είναι το πρότυπό τους, ειδικά στα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Είναι, λοιπόν, φυσικό κι επόμενο, όταν έρχεται η ώρα να κάνουμε τη δική μας οικογένεια, το πιο ζωντανό παράδειγμα στο μυαλό μας να είναι οι δικοί μας – οι γονείς και τ’ αδέρφια μας. Κι έτσι, για ακόμη μία φορά, η οικογένειά μας γίνεται φάρος και μας καθοδηγεί σωστά καθώς δημιουργούμε τη συνέχειά της...

v