Μπαμπάς βάζει την κόρη του να κάνει δουλειές του σπιτιού αλλά ποτέ τον γιο του

Μπαμπάς βάζει την κόρη του να κάνει δουλειές του σπιτιού αλλά ποτέ τον γιο του

Ακούγεται απίστευτο, όμως ακόμα και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι στον δυτικό κόσμο που θεωρούν ότι οι γυναίκες είναι προορισμένες για να πλένουν πιάτα και να κάνουν παιδιά, ενώ οι άντρες για να μορφώνονται, να σπουδάζουν και να εξελίσσονται.

Το χειρότερο απ’ όλα, όμως, είναι πως αυτοί οι άνθρωποι είναι γονείς και μεγαλώνουν έτσι τα παιδιά τους - όπως ακριβώς και αυτός ο μπαμπάς που, με μία ανάρτησή του στα social media, έβαλε φωτιά στο διαδίκτυο και έγινε στόχος πολλών αρνητικών αντιδράσεων!

Η ανάρτηση του μπαμπά

«Είμαι 50 χρονών και έχω χάσει τη γυναίκα εδώ και κάποια χρόνια. Ουσιαστικά ζω με την 17χρονη κόρη μου και τον 15χρονο γιο μου. Εδώ και λίγο καιρό, έχει προκύψει ένα σοβαρό θέμα στην οικογένεια επειδή η κόρη μου κάνει περισσότερες δουλειές του σπιτιού από τον γιο μου. Για την ακρίβεια, οι συγγενείς μας με κατηγορούν ότι κάνω διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά μου κι ότι η κόρη μου έχει επιφορτιστεί με όλες τις ευθύνες του σπιτιού, ενώ ο μικρός δεν κάνει τίποτα. 

Τους εξήγησα ότι αυτό συμβαίνει επειδή αφιερώνω περισσότερο χρόνο και περισσότερα χρήματα για τις δραστηριότητες της κόρης μου και πως μ’ αυτό τον τρόπο με ξεπληρώνει. Συγκεκριμένα, καθαρίζει το σαλόνι και το μπάνιο και μαγειρεύει τα γεύματά μας. 

Ο αδελφός μου ισχυρίζεται ότι αφιερώνω τον διπλάσιο χρόνο (αλλά και τα διπλάσια χρήματα) στο γιο μου απ’ ότι στην κόρη μου, αλλά δεν τον αφήνω να βοηθά την αδελφή του! Φυσικά του εξήγησα ότι ο γιος μου χρειάζεται τη βοήθειά μου για να πάει στο κολέγιο και να μορφωθεί, ενώ για την κόρη μου που είναι κορίτσι, το σχολείο είναι περισσότερο χόμπι. 

Η κόρη μου, έχοντας και τη συμπαράσταση της υπόλοιπης οικογένειας, άρχισε να διαμαρτύρεται. Αρνείται να κάνει δουλειές στο σπίτι και φωνάζει πως είναι άδικο να τα κάνει όλα εκείνη. Της είπα ότι ούτε η ζωή είναι δίκαιη και πως πρέπει να κάνει αυτά που της λέω, αλλά ήταν ανένδοτη. Μάλιστα έφυγε από το σπίτι και πήγε να μείνει  με την αδερφή μου. 

Τώρα τα αδέρφια μου με βρίζουν πίσω από την πλάτη μου και έχουν πάρει ανοιχτά το μέρος της κόρης μου. Ωστόσο πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο η κόρη μου κάνει τις δουλειές του σπιτιού, ο γιος μου παίζει ποδόσφαιρο και μπάσκετ και άρα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει υποτροφία! Δεν είμαι σεξιστής, και ούτε ανέχομαι να με αποκαλούν έτσι. Είμαι απλά λογικός και βλέπω τα πράγματα καθαρά».

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια που συγκέντρωσε η ανάρτησή του ήταν πάρα πολλά και σχεδόν όλα εναντίον του! Αυτό που εκείνος βλέπει ως «λογικό», οι περισσότεροι το αντιλήφθηκαν ως ακραία σεξιστική συμπεριφορά που μειώνει και υποβαθμίζει την κόρη του. Και μεταξύ μας, δεν είχαν και άδικο...

Πηγή: boredpanda.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v