«Μετά το 5ο παιδί νιώθω εξαντλημένη και δεν έχω κουράγιο να ασχολούμαι μαζί του»

«Μετά το 5ο παιδί νιώθω εξαντλημένη και δεν έχω κουράγιο να ασχολούμαι μαζί του»

Το να είσαι μαμά δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση. Το να είσαι πολύτεκνη μαμά, μπορεί μερικές φορές να σε φτάνει στα όρια της εξάντλησης και της απόγνωσης. Αυτό ακριβώς περιγράφει και η παρακάτω μητέρα η οποία, με ανώνυμη ανάρτησή της, περιγράφει τη ζωή της με 5 παιδιά.

Η συγκεκριμένη μαμά, μαζί με τον σύζυγό της, ήταν δύο χαρούμενοι γονείς 4 παιδιών και δεν επιθυμούσαν πέμπτο. Όταν έμαθε ότι είναι ξανά έγκυος τρομοκρατήθηκε αφού η ζωή με τα 4 παιδιά ήταν ήδη ακριβή αλλά και κουραστική. Ωστόσο αποφάσισαν να το κρατήσουν και λίγους μήνες αργότερα, κρατούσαν στα χέρια τους το μικρότερο κοριτσάκι τους τη Lily. 

«Την αγαπώ πάρα πολύ» εξομολογείται σήμερα η μητέρα της «αλλά, όσο μεγαλώνει, δυσκολεύομαι να ασχοληθώ μαζί της όλο και περισσότερο. Ήταν αρκετά δύσκολο να φροντίσω 4 παιδιά - το 5ο ξαφνικά μου φαίνεται βουνό! Νιώθω συνεχώς εξαντλημένη, θέλω συνέχεια να κοιμάμαι, έχω χάσει πολλά κιλά και υπάρχουν στιγμές που το μόνο που εύχομαι είναι να μπορούσα να φύγω για λίγο σε ένα έρημο νησί» εξομολογείται η μητέρα και συνεχίζει: 

«Τώρα που η Lily είναι δύο, διαπιστώνω ότι βρίσκω ένα κάρο δικαιολογίες για να μην περνάω χρόνο μαζί της. Ό,τι κι αν κάνει το γλυκό μου με ενοχλεί αλλά ξέρω ότι δεν φταίει σε κάτι - εγώ δεν μπορώ να ανταποκριθώ από την κούραση. Της αξίζει μια μαμά που θα ασχολείται μαζί της και δεν θα γκρινιάζει διαρκώς.»

Η εξαντλημένη μητέρα καταλήγει λέγοντας πως κάποια μέρα θα εξηγήσει στα 5 παιδιά της - και ειδικά στην μικρότερη κόρη της- γιατί μερικές φορές μιλάει απότομα ή αδυνατεί να είναι σωστή μαμά. Νιώθει ότι τους το χρωστάει αφού τα παιδιά της είναι όλη της η ζωή. 

Πηγή: mirror.co.uk
v