Ξεσπάω συνέχεια στην 2 ετών κόρη μου. Πώς να κρατήσω την ψυχραιμία μου;

Ξεσπάω συνέχεια στην 2 ετών κόρη μου. Πώς να κρατήσω την ψυχραιμία μου;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Πριν από 2 μήνες γέννησα ένα αγοράκι, ενώ πριν από 5 έχασα τη μαμά μου. Έχω ένα κοριτσάκι 28 μηνών, πολύ ζωηρό και δύσκολο και έναν άντρα χωρίς κατανόηση. Βρίσκομαι σε κατάσταση τρέλας και φωνάζω συνέχεια στο κοριτσάκι γιατί δεν αντέχω άλλη κούραση και στεναχώρια. Προσπαθώ να είμαι ήρεμη αλλά δεν τα καταφέρνω. Χρειάζομαι βοήθεια.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Κατανοώ από το μήνυμα σας ότι βρίσκεστε σε μια δύσκολη περίοδο. Ο ερχομός του υπέροχου μωρού σας έχει κάνει σίγουρα την ημέρα σας περισσότερο απαιτητική από ότι ήδη ήταν. Να σας ζήσουν τα παιδιά σας και να τα χαίρεστε!

Για να χαρείτε τα παιδιά σας χρειάζεται να έχετε φροντίσει πρωτίστως τον εαυτό σας. Ακούγεστε δυσκολεμένη από καιρό. Όπως και εσείς κατανοείτε δεν αποτελεί λύση το να φωνάζετε στην κόρη σας. Και δεν είναι δύσκολη. Περνάει δύσκολα. Όπως κι εσείς. Και σας το εκφράζει στην καθημερινότητα σας.

Είναι οπωσδήποτε απαιτητικά τα δεδομένα σας. Μπορείτε να παλεύετε να τα αντέξετε ή μπορείτε να αξιοποιήσετε την ενέργεια σας για να τα αλλάξετε. Εφόσον χρειάζεστε βοήθεια αναζητήστε την και δε θα χάσετε! Υπάρχουν πολλοί φορείς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ακόμη και δωρεάν και που μπορούν να σας βοηθήσουν σε μια τέτοια φάση ζωής που βρίσκεστε. 

Κινητοποιηθείτε για το καλό σας και το καλό όλων σας! 

Σας ευχαριστώ.

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.    

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v