13χρονος έσωσε 2χρονο αγοράκι από βέβαιο πνιγμό σε πισίνα

13χρονος έσωσε 2χρονο αγοράκι από βέβαιο πνιγμό σε πισίνα

Το καλοκαίρι έχει έρθει και μαζί του οι πρώτες βουτιές σε θάλασσες και πισίνες! Όσο κι αν λαχταράμε το κολύμπι, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο πνιγμός αποτελεί την νούμερο αιτία παιδικών θανάτων στη χώρα μας. Πριν συνοδεύσουμε τα παιδιά μας για μπάνιο, λοιπόν, καλό θα είναι να είμαστε σίγουροι πως είμαστε πολύ προσεκτικοί, ξέρουμε καλό κολύμπι και αν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε από πρώτες βοήθειες.

Εξάλλου, αυτό ακριβώς έσωσε και ένα παιδάκι 2 ετών που παραλίγο να πνιγεί ενώ βρισκόταν για μπάνιο με τους γονείς του και το οποίο σώθηκε από έναν έφηβο που κολυμπούσε στην πισίνα.

Ο λόγος για ένα 13χρονο αγόρι από την Τζόρτζια της Αμερικής, ο οποίος χρησιμοποίησε τις ικανότητές του στο κολύμπι για να σώσει ένα 2χρονο αγοράκι που πνιγόταν. Συγκεκριμένα, ο Randy Brown κολυμπούσε στην πισίνα όταν άκουσε μία μαμά να φωνάζει ότι ο γιος της πνιγόταν. Το μικρό αγοράκι βρισκόταν στον πάτο της πισίνας και ήταν βέβαιο ότι θα πνιγόταν αν δεν το έσωζε κάποιος. 

Ο Randy δεν έχασε χρόνο. Κολύμπησε γρήγορα προς το μέρος του, βούτηξε στον πάτο της πισίνας και τράβηξε στην επιφάνεια το 2χρονο αγοράκι. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ήρθαν κοντά τους και οι ναυαγοσώστες οι οποίοι έβγαλαν από το νερό το αναίσθητο αγοράκι και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Ευτυχώς, το παιδί ανέκτησε γρήγορα τις αισθήσεις του και η τρομακτική εμπειρία έληξε με αίσιο τέλος. 

Ο Randy, πάλι, νιώθει ευγνώμων για τα μαθήματα κολύμβησης που κάνει όλα αυτά τα χρόνια αφού μπόρεσε να σώσει μια ανθρώπινη ζωή. «Αν δεν ενεργούσα τόσο άμεσα, το αγοράκι μπορεί να μη ζούσε σήμερα» εξήγησε ο 13χρονος. «Δοξάζω το Θεό που υπήρχαν άνθρωποι που ήξεραν από πρώτες βοήθειες και έσωσαν μια ανθρώπινη ζωή». 

Πηγή: kiss951.com
v