«Δεν είναι εύκολο να γίνεσαι μαμά στα 50, αλλά αξίζει τον κόπο»

«Δεν είναι εύκολο να γίνεσαι μαμά στα 50, αλλά αξίζει τον κόπο»

Η μητρότητα είναι ένα δώρο για όλες τις γυναίκες, σε όποια ηλικία κι αν είναι! Εκτός από τις μαγικές στιγμές που σου προσφέρει, όμως, έχει δυσκολίες και… κούραση. Ένας γονιός πρέπει να είναι εξοπλισμένος με υπομονή, ψυχραιμία και πολλές αντοχές για να φέρει εις πέρας το έργο του.

Με αφορμή το γνωστό top model Naomi Campbell που γέννησε πριν από λίγες μέρες σε ηλικία 50 ετών, μία μαμά που έγινε μητέρα στην ίδια ηλικία εξηγεί τις δυσκολίες που μπορεί να έχει μια μεγαλύτερη μητέρα συγκριτικά με μια νεότερη - χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ευτυχία που νιώθει είναι μικρότερη.

Η Anthea έμεινε έγκυος χωρίς να το επιδιώκει ή να το έχει προγραμματίσει λίγο πριν τα πεντηκοστά της γενέθλια. Τόσο η ίδια όσο και 53χρονος σύζυγός της, οι οποίοι γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν σε μεγάλη ηλικία, είχαν αποφασίσει πως είναι αργά να γίνουν γονείς. Σήμερα μιλούν για ένα μικρό θαύμα που πλέον είναι 11 ετών και έχει φωτίσει τη ζωή τους.

Αυτό δε σημαίνει πως το να γίνεσαι μαμά στα 50 είναι εύκολη υπόθεση σύμφωνα με την Anthea. «Στην ηλικία μας είμαστε περισσότερο εγωίστριες, με την καλή έννοια» εξηγεί η γυναίκα στην Daily Telegraph. «Είχα συνηθίσει να κάνω αυτό που θέλω, την ώρα που το θέλω, έχοντας παράλληλα και την οικονομική δυνατότητα να το κάνω αφού ό,τι χρήματα έβγαζα τα ξόδευα για μένα». Με τον ερχομό του παιδιού τα πράγματα άλλαξαν: «Ξαφνικά, έρχεται στη ζωή σου ένα μικρό πλασματάκι και όλα περιστρέφονται γύρω απ’ αυτό».

Ο γιατρός της Anthea, της είχε δώσει πιθανότητες 1 στα 2 εκατομμύρια να μείνει έγκυος και συνεπώς ήταν τελείως απροετοίμαστη για τον ερχομό ενός παιδιού. Μάλιστα τονίζει πως «το να είσαι μεγάλη σε ηλικία μαμά είναι δύσκολο ενώ το να κυνηγάς συνέχεια ένα νήπιο στα 50 σου είναι εξαντλητικό». Πρόσθεσε πως τα παιδιά εξαρτώνται από την μαμά τους για τα πάντα κι αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη μητέρα που έχει συνηθίσει να ζει διαφορετικά ενώ οι αντοχές της είναι μειωμένες. 

«Φυσικά είμαστε ενεργοί και υγιείς γονείς που κάνουμε τα πάντα για το παιδί μας αλλά είναι πολύ δύσκολο να συμβαδίσουμε με την ανεξάντλητη ενέργειά του την οποία εκτονώνει μαζί μας αφού δεν έχει αδέλφια. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως δεν υστερεί από τα άλλα παιδιά λόγω της δικής μας ηλικίας και μερικές φορές νιώθουμε εξαντλημένοι».

Παρά τις δυσκολίες, όμως, οι δυο γονείς νιώθουν τυχεροί που έχουν το γιο τους και που γεύτηκαν το δώρο της γονεϊκότητας έστω και σ’ αυτή την ηλικία. 

Πηγή: thesun.co.uk

v