Λατινοπούλου: «Ντρέπομαι να βλέπω γυναίκες με τρίχες, ραγάδες και κυτταρίτιδα»

Λατινοπούλου: «Ντρέπομαι να βλέπω γυναίκες με τρίχες, ραγάδες και κυτταρίτιδα»

Λίγες μέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τα άθλια σχόλια για τα κιλά της Έλενας Παπαρίζου στη Eurovision, μια νέα κοπέλα προκαλεί σάλο με ένα βίντεο που ανάρτησε στο twitter κι έχει τίτλο: «Η αξύριστη γυναικεία μασχάλη ως νέο "πρότυπο" ομορφιάς που προσπαθούν να μας επιβάλλουν».

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου, μια νεαρή σαλονικιά με σύντομη πορείς και στην πολιτική αποφάσισε να τα βάλει με τις γυναίκες που δεν προσέχουν την εμφάνισή τους, που έχουν ραγάδες, κυτταρίτιδα και τρίχες στο σώμα τους και τα προβάλλουν, επειδή, όπως λέει, «δεν είναι φυσιολογικό».

Αν και μόλις 30 ετών, οι απόψεις της μας γυρίζουν πίσω πολλά χρόνια και όπως είναι φυσικό έχουν προκαλέσει αίσθηση και πολλά αρνητικά σχόλια στα social media.

Συγκεκριμένα, λέει:

«Πρόκειται για τις περιβόητες φωτογραφίες γυναικών, οι οποίες αναδεικνύουν τα τριχωτά σημεία του σώματός τους, αφήνουν τρίχες στα πόδια και τα φωτογραφίζουν, τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους.

Και αναρωτιέμαι, στους άνδρες προφανώς μπορεί να μην αρέσουν ή να αρέσουν.

Εγώ που είμαι γυναίκα αισθάνομαι άβολα νιώθω ντροπή και απεχθάνομαι να βλέπω τέτοιες φωτογραφίες. Είμαι γυναίκα δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω.

Δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου εγώ γιατί πρέπει να το δω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και φυσιολογικό.

Δεν είναι. Είναι άσχημο.

Και βλέπουμε από την άλλη τους άνδρες να γέρνουν προς την γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού, βάφονται, φοράνε ολοένα και περισσότερο γυναικεία ρούχα. Γενικότερα κάνουν πράγματα που συνήθως κάνουν οι γυναίκες.

Από την άλλη οι γυναίκες γέρνουν προς τους άνδρες. Μένουν αξύριστες, προβάλλουν το ότι είναι αξύριστες, ντύνονται με oversized ρούχα, που πολλές φορές είναι ανδρικά ρούχα και όλο αυτό θέλουν να δείξουν ότι είναι φυσιολογικό; Δεν είναι. Είναι αποκρουστικό και για τις γυναίκες και για τους άνδρες.

Μία νοσηρή μειοψηφία που δεν θα καταφέρει να αλλάξει στην πλειοψηφία τα πρότυπα ομορφιάς, ούτε το φυσιολογικό που έχουμε μάθει έως τώρα.

Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύαμε. Και όσοι μιλούν για υποτιθέμενη εξέλιξη, ας κάτσουν να ξανασκεφτούν τι σημαίνει εξέλιξη γιατί αυτό που αναδεικνύουν δεν είναι εξέλιξη, είναι η εποχή των σπηλαίων. Γιατί τότε ήταν η τελευταία φορά που μια γυναίκα δεν περιποιούταν τον εαυτό της.»

Πηγή: thetoc.gr
v