Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεστε ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας

Πόσο συχνά πρέπει να κουρεύεστε ανάλογα με τον τύπο μαλλιών σας

Εάν κόβετε τα μαλλιά σας κάθε τρεις και λίγο δεν μακραίνουν, ενώ αν τα αφήσετε αποκτούν ψαλίδα και καταστρέφονται. Αλήθεια, πόσο συχνά πρέπει να πηγαίνουμε στο κομμωτήριο για κούρεμα; Αυτό το άρθρο επιχειρεί να δώσει τη λύση, λαμβάνοντας υπόψη τον τύπο των μαλλιών μας!

Σγουρά μαλλιά

Όσο εντυπωσιακή κι αν είναι μια σγουρομάλλα είναι δύσκολο να τιθασεύσει τα μαλλιά της. Λόγω της ποιότητας της τρίχας, ακόμα κι αν τα κόβετε συχνά δεν θα δείτε κάποιο διαφορετικό αποτέλεσμα. Είστε τυχερές, όμως, γιατί τα μαλλιά σας μακραίνουν γρήγορα, γι' αυτό μπορείτε να περιμένετε ένα 6μηνο μέχρι το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο. Εάν πάλι θέλετε να διατηρήσετε το μήκος και το στιλ σας , κόψτε τα κάθε 3 μήνες.

Ίσια και σπαστά μαλλιά

Σε αντίθεση με τις σγουρομάλλες, όσες έχουμε ίσια ή σπαστά μαλλιά πρέπει να επισκεπτόμαστε το κομμωτήριο πιο συχνά απ' όσο θα θέλαμε, καθώς είμαστε πιο «επιρρεπείς» στο να αποκτήσουμε ψαλίδα. Το κλειδί για να έχετε όμορφα μαλλιά είναι να τα «καθαρίζετε» συχνά, χωρίς να τα κόβετε πάρα πολύ. Για καλύτερα αποτελέσματα, το διάστημα που είναι αρμόζει σε αυτόν τον τύπο μαλλιών είναι μία φορά κάθε 10 εβδομάδες ή κάθε 3 μήνες!

Χοντρή τρίχα 

Ευτυχώς, όσες έχουν χοντρή τρίχα δεν χρειάζονται κούρεμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, επειδή τα μαλλιά σας είναι πιο... ατίθασα, φροντίστε να πηγαίνετε στο κομμωτήριο κάθε 6 μήνες για να τα «καθαρίζετε».

Λεπτή τρίχα

Επειδή η λεπτή τρίχα σπάει πολύ εύκολα, καλό είναι να κόβετε τα μαλλιά σας αρκετά συχνά. Το ιδανικό χρονικό διάστημα που πρέπει να αφήσετε μέχρι να κλείσετε ραντεβού στο κομμωτήριο είναι... 2 μήνες.

Μαλλιά που έχουν «καεί» από τις βαφές

Κάπου εδώ, οι περισσότερες από εμάς παίρνουμε βαθιά ανάσα καθώς αυτός ο τύπος απευθύνεται σε όσες βάφουν τα μαλλιά τους ή χρησιμοποιούν πολύ συχνά πιστολάκι και ισιωτικά. Εάν θέλουμε υγιή μαλλιά, πρέπει να τα κόβουμε κάθε 8 εβδομάδες! Ευτυχώς, με ένα «καθάρισμα» στις άκρες πετυχαίνουμε τον σκοπό μας και έτσι δεν χρειάζεται να χάσουμε μήκος.

Πηγή: brightside.me

v