Γεννήθηκε χωρίς κόλπο και τώρα ετοιμάζεται για την εγχείρηση που θα της αλλάξει τη ζωή

Γεννήθηκε χωρίς κόλπο και τώρα ετοιμάζεται για την εγχείρηση που θα της αλλάξει τη ζωή

Στα μάτια μας η 22χρονη Kaylee Moats μοιάζει με ένα φυσιολογικό, χαρούμενο κορίτσι. Μόλις τελείωσε με επιτυχία της σπουδές της, ερωτεύτηκε και φαίνεται να είναι έτοιμη να κατακτήσει τον κόσμο. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι έτσι καθώς πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο και δεν έχει κόλπο.

Η Kaylee γεννήθηκε στην Αριζόνα με ένα σπάνιο σύνδρομο που λέγεται Mayer Rokitansky Küster Hauser (MRKH). Αυτό σημαίνει ότι 1 στις 5.000 περιπτώσεις δεν έχει τράχηλο, μήτρα, κόλπο ή κολπικό άνοιγμα.

Μέχρι τα 18 της χρόνια δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι κάτι πήγαινε λάθος, μέχρι που επισκέφτηκε γιατρούς για να ελέγξει γιατί δεν έχει ακόμα περίοδο. Οι γιατροί ανακάλυψαν αργότερα ότι η Kaylee εξακολουθεί να έχει ωορρηξία, όμως τα ωάριά της διαλύονται στις ωοθήκες της.

Τέσσερα χρόνια μετά, η Kaylee ξέρει ότι δεν θα αποκτήσει ποτέ δικά της παιδιά, αλλά είναι αποφασισμένη να ζήσει την ζωή της όσο καλύτερα μπορεί. Και αυτό περιλαμβάνει να ολοκληρώσει τη σχέση της με το αγόρι της.

«Δεν επικεντρώνεται στη σεξουαλική πλευρά της σχέσης μας, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αφού δεν έχω κολπικό άνοιγμα», είπε - ωστόσο της παραδέχθηκε ότι βάζει στην άκρη λεφτά για να τη βοηθήσει με το κόστος της χειρουργικής επέμβασης.

Αφού τελείωσε στο σχολείο τον Μάιο, η Kaylee έκανε κάποια έρευνα για να βρει γιατρούς στην Ατλάντα, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν χειρουργικά ένα άνοιγμα που δίνει την εμφάνιση, την αίσθηση και τη λειτουργικότητα ενός κόλπου.

«Όταν επιτέλους θα κάνω την επέμβαση θα νιώσω φυσιολογική. Θα είμαι όπως όλα τα κορίτσια. Δεν θα χρειάζεται να κρύβομαι.» είπε ενώ παραδέχτηκε ντροπαλά πως αγχώνεται που επιτέλους θα κάνει σεξ.

Πηγή: kidspot.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v