Να αγαπάς τους γονείς σου γιατί δεν θα τους έχεις για πάντα

Να αγαπάς τους γονείς σου γιατί δεν θα τους έχεις για πάντα

Πολλές φορές ξεχνάμε ότι μαζί με εμάς μεγαλώνουν και οι γονείς μας. Και κάποια στιγμή, δυστυχώς, δεν θα τους έχουμε κοντά μας. Ο χρόνος είναι πολύτιμος και είναι στο χέρι μας να τον αξιοποιήσουμε έτσι, ώστε αυτοί οι δυο πολύ σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή μας να ξέρουν ότι τους αγαπάμε και τους ευχαριστούμε για την ανεκτίμητη προσφορά τους.

Καθώς σήμερα, η ημέρα είναι αφιερωμένη στους γονείς, το κείμενο αυτής της μαμάς μπορεί να λειτουργήσει ως μια γλυκιά υπενθύμιση: Να αγαπάς και να ευχαριστείς τους γονείς σου γιατί δεν θα τους έχεις για πάντα!

«Τώρα που μεγάλωσα συνειδητοποιώ πόσα πολλά κάνετε για μένα και γι' αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω - κάτι που δεν νομίζω ότι έχω κάνει σωστά μέχρι σήμερα.

Μπαμπά, ευχαριστώ που μου έμαθες να πιστεύω στον εαυτό μου. Χάρη σε σένα είχα όλη την στήριξη που χρειαζόμουν για να αποκτήσω όνειρα και για να τα κυνηγήσω. Και όσο για σένα μαμά σ' ευχαριστώ, γιατί με έκανες να συνειδητοποίησω από νωρίς ότι αξίζω τα καλύτερα και ότι δεν πρέπει ποτέ να συμβιβάζομαι με λιγότερα.

Σας ευχαριστώ για τις ώρες που μου αφιερώνατε μετά την δουλειά σας είτε για να παίξουμε, είτε για να με βοηθήσετε στο διάβασμα. Που ήσασταν πάντα δίπλα μου όταν ένιωθα την καρδιά μου να σπάει σε χίλια δυο κομμάτια από μια ερωτική απογοήτευση ή επειδή απλώς τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελα.

Όταν όλα γύρω μου κατέρρεαν και όλοι μου γυρνούσαν την πλάτη ήσασταν το καταφύγιό μου.

Σας ευχαριστώ που μου θυμώνατε όταν τεμπέλιαζα. Πιστεύατε σε μένα και προσπαθούσατε με κάθε τρόπο να μου μάθετε ότι πρέπει να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό.

Μαμά, εσύ ήσουν που μου έδειξες πώς να απολαμβάνω τη ζωή - ότι δεν πειράζει αν κάποια πράγματα ξεφεύγουν απ' τον έλεγχό μου. Ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και μια μέρα θα καταλάβω το γιατί.

Μπαμπά, ήσουν αυστηρός και αρκετές φορές σε κατηγόρησα. Έτσι όμως απέφυγα κακοτοπιές και λάθος επιλογές που θα μου στοίχιζαν πολλά. Σ' ευχαριστώ.

Μου μάθατε να παλεύω για τη ζωή μου και έγινα αφοσιωμένη μητέρα χάρη σε εσάς.Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους δυο σας που μου δείξατε την αληθινή αγάπη και πώς αυτή επιβάλλεται στις προκλήσεις και τις δυσκολίες της ζωής.

Μεγαλώνετε και μπορεί πλέον να μην έχετε τις ίδιες δυνάμεις και ενέργεια που είχατε κάποτε, όμως, η λάμψη στα μάτια σας δεν έχει φύγει. Είναι εκεί και μου δίνει κουράγιο. Σας αγαπώ πολύ και θέλω να το ξέρετε.»

v