«Θα μοιάζω με γιαγιά όταν το παιδί μου είναι στο δημοτικό αλλά είμαι ευτυχισμένη»

«Θα μοιάζω με γιαγιά όταν το παιδί μου είναι στο δημοτικό αλλά είμαι ευτυχισμένη»

Όταν η Fiorina Golotta έμαθε ότι η Naomi Campbell έγινε για πρώτη φορά μητέρα στα 50, ήταν μια από τις λίγες γυναίκες που μπορούσαν να ταυτιστούν μαζί της. Τον Μάιο του περασμένου έτους, η σχεδιάστρια κοσμημάτων από τη Μελβούρνη και ο σύντροφός της καλοσώρισαν στον κόσμο την κορούλα τους, μέσω παρένθετης μητρότητας, λίγο μετά την ηλικία των 50 ετών.

«Δεν θέλω οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι το να γίνεσαι μητέρα στα 50 είναι κάτι απλό. Ψάχνεις πολύ μέσα σου για να φτάσεις σ' αυτό το σημείο και πρέπει να είσαι χοντρόπετση. Να νιώθεις ότι θα είσαι καλή μητέρα - σαν κάλεσμα. Να ακούς μια μικρή φωνούλα να σε ωθεί να προσπαθείς ξανά και ξανά μέχρι να τα καταφέρεις.» είπε η Golotta.

Μόλις γεννήθηκε η κόρη της Roma ένιωσε τεράστια χαρά. «Ένιωσα τόση χαρά. Μου αρέσει να αλλάζω την πάνα της, να την κάνω μπάνιο, να βουρτσίζω τα δοντάκια της και να χτενίζω τα μαλλιά της. Τίποτα δεν ήταν βάρος για μένα. Ναι, είμαι εξαντλημένη, αλλά είναι ένα ελαφρύ είδος κούρασης. Θέλω να πιστεύω ότι η κόρη μου μας επέλεξε για κάποιο λόγο και ότι όλα θα πάνε καλά».

Όπως η ίδια δήλωσε υπάρχουν αρκετά πλεονοκτήματα σ' αυτή την ηλικία, όπως το ότι έχεις ζήσει τη ζωή σου και δεν ανησυχείς πλέον για την καριέρα σου. Και παρόλο που οι περισσότερες γυναίκες γύρω της είναι νέες μαμάδες, δεν νιώθει εκτός. 

Το να γίνεσαι μαμά σε μεγάλη ηλικία μπορεί να μην είναι ο κανόνας, αλλά όλο και περισσότερες γυναίκες το αποφασίζουν αργότερα στη ζωή τους. Ο κόσμος των διασημοτήτων είναι γεμάτος με τέτοιες μητέρες: η τραγουδίστρια Janet Jackson γέννησε τον γιο της στα 50, η ηθοποιός Diane Keaton ήταν επίσης 50 όταν υιοθέτησε για πρώτη φορά τον γιο της και η ηθοποιός Cameron Diaz ανακοίνωσε τη γέννηση της κόρης Raddix στα 47.

Σύμφωνα με το Αυστραλιανό Γραφείο Στατιστικής, 99 γυναίκες που γέννησαν το 2019 ήταν 50 ετών και άνω, ενώ 86 μωράκια γεννήθηκαν μέσω παρένθετης μητρότητας στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το 2018, σύμφωνα με στοιχεία.

Η Golotta ήθελε πάντα να γίνει μητέρα και το προσπάθησε μέσω εξωσωματικής στα 40 της. «Πάντα πίστευα ότι θα είχα τέσσερα παιδιά και όταν έβλεπα τις πόρτες που οδηγούσαν σε αυτόν τον δρόμο να κλείνουν, βούλιαξα στη θλίψη».

Τελικά όμως τα κατάφερε μέσω παρένθετης μητρότητας και δίνει όλη της την αγάπη στο παιδάκι της. Γνωρίζει ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα πολύ προκατάληψη γύρω απ'το θέμα της ηλικίας.

«Φυσικά και γνωρίζω πως όταν είμαι 80 η Roma θα είναι 30 χρονών. Όμως τα παιδιά πρέπει να τα αγαπάμε και να τους προσφέρουμε ασφάλεια, και αυτό μπορώ να δώσω σε οποιαδήποτε ηλικία.» δήλωσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ενώ συνέχισε λέγοντας «Ναι, θα μοιάζω με γιαγιά όταν το παιδί μου είναι στο δημοτικό σχολείο, αλλά μου έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής μου. Είμαι ευτυχισμένη».

Πηγή: stuff.co.nz

v