Γυναίκα περίμενε 8δυμα και τελικά γέννησε... 10δυμα!

Γυναίκα περίμενε 8δυμα και τελικά γέννησε... 10δυμα!

Δεν έχει πολύ καιρό που μια γυναίκα απ’ το Μάλι γέννησε 9δυμα σε κλινική του Μαρόκου, παρ’ ότι οι υπέρηχοι είχαν δείξει ότι περιμένει 7 παιδιά. Τώρα, μια γυναίκα στη Νότιο Αφρική ισχυρίζεται ότι γέννησε 10δυμα, αν και περίμενε 8 νεογέννητα, σύμφωνα με την εικόνα που είχαν οι γιατροί.

Αρχικά, υπήρξε δυσπιστία για το γεγονός αφού ο αριθμός των παιδιών δεν είχε επιβεβαιωθεί από καμία επίσημη πηγή. Σύμφωνα με το bbc.com όμως, ένας Νοτιοαφρικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε τη γέννηση των 10δυμων, αν και δεν τα έχει δει ακόμη με τα μάτια του.

H 37χρονη γυναίκα έχει ήδη δύο 6χρονα δίδυμα και αναρρώνει επιτυχώς από την καισαρική, σύμφωνα με τις πηγές του bbc.com. Πριν από λίγο καιρό και ενώ περίμενε 8δυμα, είχε δηλώσει σε ιστοσελίδα της Πρετόρια πως η εγκυμοσύνη της ήταν δύσκολη αλλά προσευχήθηκε πολύ και οι γιατροί της εγγυήθηκαν ότι όλα θα πάνε μια χαρά.

Ο σύζυγος της τυχερής μαμάς, δήλωσε ότι είναι 7 αγόρια και 3 κορίτσια και πως είναι πολύ συγκινημένος από όλα όσα συνέβησαν.

Εάν ο αριθμός επιβεβαιωθεί, τότε πρόκειται για νέο ρεκόρ Γκίνες. Ο σχετικός οργανισμός, δήλωσε στο bbc, ότι περιμένει με τη σειρά του μια επίσημη ανακοίνωση πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε επικύρωση του ρεκόρ.

Στο μεταξύ, τα παιδιά θα παραμείνουν για αρκετό καιρό στη θερμοκοιτίδα αφού σε τέτοιες περιπτώσεις η υγεία των νεογνών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και η επιβίωσή τους απαιτεί λέπτούς χειρισμούς και συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Πηγή: bbc.com
v