Έσπασε το προφυλακτικό την 3η μέρα περιόδου. Να ανησυχώ για εγκυμοσύνη;

Έσπασε το προφυλακτικό την 3η μέρα περιόδου. Να ανησυχώ για εγκυμοσύνη;

Ερώτηση:
Έκανα σεξ με το αγόρι μου την 3η μέρα της περιόδου μου και έσπασε το προφυλακτικό. Ο κύκλος μου είναι 28 ημέρες άρα απέχω από την ωορρηξία μου. Πρέπει να ανησυχώ;
Απάντηση:

Η πιθανότητα να μείνετε έγκυος 3η ημέρα της εμμήνου ρύσεως είναι πολύ μικρή, εφόσον η περίοδός σας είναι φυσιολογική. Οπότε δεν βλέπω λόγο να ανησυχείτε.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v