Πώς να «ανοίξετε» φυσικά τα μαλλιά σας στο σπίτι (χωρίς χημικά!)

Πώς να «ανοίξετε» φυσικά τα μαλλιά σας στο σπίτι (χωρίς χημικά!)

Ένα φωτεινό χρώμα είναι συνήθως το κλειδί για μια τέλεια εμφάνιση και συχνά είμαστε  πρόθυμες να ξοδέψουμε μια περιουσία σε βαφές για να το πετύχουμε. Απ' ότι φαίνεται όμως μπορούμε να «ανοίξουμε» φυσικά τα μαλλιά μας με απλά υλικά που βρίσκονται ήδη στο σπίτι μας!

Κόκκινα μαλλιά

Τι να χρησιμοποιήσετε:

  • Χυμό καρότου, ντομάτας, πατζαριού
  • Έλαιο καρύδας ή ελαιόλαδο
  • Μηλόξυδο

Τι να κάνετε:

Για να φωτίσετε το χρώμα των κόκκινων μαλλιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε χυμό (ή πουρέ) καρότου, ντομάτας ή πατζαριού - ανάλογα τον τόνο που θέλετε. Τα καροτενοειδή - που περιέχουν κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί χρωστικές - θα δώσουν στα μαλλιά σας μια φωτεινή, φυσική απόχρωση.

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αναμειγνύοντας τον χυμό ή τον πουρέ με το έλαιο καρύδας ή το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών σας και τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πλαστική σακούλα για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια, βυθίστε τα μαλλιά σε λίγο μηλόξυδο. Εάν το χρώμα δεν έχει ανοίξει, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία για άλλη μια φορά.

Μαύρα μαλλιά

Τι να χρησιμοποιήσετε:

  • Κανέλα
  • Μέλι 
  • Χυμό λεμονιού

Τι να κάνετε:

Για να ανοίξετε το χρώμα, αναμείξτε στο μαλακτικό μαλλιών κανέλα, μέλι και χυμό λεμονιού. Ψεκάστε το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών και η απόχρωση θα βγει σκούρο καστανό με κόκκινες πινελιές.

Σε περίπτωση που θέλετε να φωτίσετε το συγκεκριμένο χρώμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεσμένο καφέ. Είναι μια καλή οργανική χρωστική. Απλώς ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας καφέ με 1/2 φλιτζάνι του μαλακτικού μαλλιών και απλώστε το στα μαλλιά σας.

Καστανά μαλλιά

Τι να χρησιμοποιήσετε:

  • Χυμός λεμονιού
  • Νερό

Τι να κάνετε:

Αραιώστε τον χυμό λεμονιού με νερό (μισό-μισό) και απλώστε τα σε όλο το μήκος των μαλλιών. Είναι ενας φυσικός τρόπο να ανοίξετε την απόχρωση και δεν θα αφήσει κοκκινωπούς τόνους, εκτός και αν έχουν ήδη τα μαλλιά σας από το φυσικό τους. 

Ξανθά μαλλιά

Τι να χρησιμοποιήσετε:

  • Χυμό λεμονιού
  • Μαλακτικό μαλλιών

Τι να κάνετε:

Για να τονίσετε την ομορφιά και τη λάμψη των ξανθών μαλλιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού. Στίψτε 3 λεμόνια και ανακατέψτε 2/3 φλιτζάνι χυμό με 1/2 φλιτζάνι μαλακτικό μαλλιών. Ψεκάστε το υγρό σε όλα τα μαλλιά σας και αφήστε να σας δει ο ήλιος για 1-2 ώρες, στην παραλία για παράδειγμα.

Σημείωση: Το λεμόνι ξηραίνει σοβαρά τα μαλλιά γι 'αυτό είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μαλακτική κρέμα μαλλιών και μάσκα αμέσως μετά.

Πηγή: brightside.me

v