Μητέρα απολύθηκε με την αιτιολογία πως τα παιδιά δεν την άφηναν να δουλέψει

Μητέρα απολύθηκε με την αιτιολογία πως τα παιδιά δεν την άφηναν να δουλέψει

Μια γυναίκα στην Καλιφόρνιας μήνυσε τον πρώην εργοδότη της, λέγοντας ότι απολύθηκε επειδή τα μικρά της παιδιά έκαναν θόρυβο κατά τη διάρκεια επαγγελματικών τηλεφωνηματών της ενώ εργαζόταν από το σπίτι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η Drisana Rios άσκησε την αγωγή τον περασμένο μήνα εναντίον της Hub International, μιας παγκόσμιας ασφαλιστικής εταιρείας, κατηγορώντας τους για διακρίσεις λόγω φύλου και άδικη απόλυση.

Η Rios, 35 ετών, δήλωσε ότι εργάστηκε πιο σκληρά από ποτέ στην τηλεργασία. Όπως εξήγησε εκτός από τη δουλειά της, όμως, έπρεπε να φροντίζειτην 4χρονη κόρη της και τον 1 έτους γιο της.

«Συνέχισα τακαθήκοντά μου κανονικά», είπε μέσω του δικηγόρου της. «Ήταν εξαιρετικά δύσκολο, αλλά κατάφερα να τηρήσω όλες τις προθεσμίες. Υπήρξαν κάποιες μέρες όπου έπρεπε να δουλέψω αργά για να τηρήσω τις προθεσμίες ή τυχόν καθήκοντα που δεν μπορούσα να ολοκληρώσω κατά τη διάρκεια της ημέρας επειδή έπρεπε να φροντίσω και τα δύο μικρά παιδιά μου την ίδια στιγμή» Στην καταγγελία, ακόμη, ισχυρίζεται ότι είχε δηλώσει εξαρχής ότι οι απογευματινές ώρες ήταν ιδανικές για εκείνη για να ασχοληθεί με επαγγελματικά τηλεφωνήματα ή εξ' αποστάσεως meeting. O προϊστάμενός της όμως τα προγραμμάτιζε τις μεσημεριανές ώρες που έπρεπε να θηλάσει ή να φροντίσει βασικές ανάγκες των παιδιών.

Η μαμά είπε επίσης ότι δέχτηκε πολλά σεξιστικά σχόλια από τον υπεύθυνό της. Η αιτία απόλυσης όπως της εξήγησαν είναι ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί σωστά τον χρόνο της.

Η κα Caitlyn Collins, καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σαιντ Λούις, της οποίας η έρευνα επικεντρώνεται στην ανισότητα των φύλων στο χώρο εργασίας και την οικογενειακή ζωή, είπε ότι οι εργαζόμενες μητέρες συχνά επωμίζονταν περισσότερο από το βάρος της φροντίδας των παιδιών από τους άνδρες. Και η πανδημία έκανε τα πράγματα χειρότερα.

Πηγή: nytimes.com

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v