Πώς να βοηθήσω την 14χρονη κόρη μου που φοβάται για την σεξουαλικότητά της;

Πώς να βοηθήσω την 14χρονη κόρη μου που φοβάται για την σεξουαλικότητά της;
Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι 14 χρονών. Απ’ τη στιγμή που μια φίλη της τής εμπιστεύτηκε ότι έχει σχέση με μια κοπέλα, ένιωσε περίεργα και άρχισε να προβληματίζεται για το αν είναι ομοφοβική ή λεσβία, όπως χαρακτηριστικά μου είπε. Δεν θέλει να είναι τίποτα απ’ τα δυο, μου λέει, και νιώθει πολύ άσχημα. Δεν ξέρω, τι να της πω για να την βοηθήσω.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Τι υπέροχο που είστε κοντά και ανοιχτή ώστε να μοιραστεί η κόρη σας τους προβληματισμούς που προκύπτουν καθώς μεγαλώνει! 

Η εφηβεία είναι μια περίοδος γεμάτη έντονες και γρήγορες αλλαγές. Όλες αυτές οι αλλαγές ταιριάζει να δημιουργούν στους εφήβους ερωτήματα, ανησυχίες και εντάσεις που πολλές φορές δε μπορούν να διαχειριστούν. Η συμβολή των γονέων είναι εξαιρετικά σημαντική. 

Χρειάζεται να κρατήσετε μια τέτοια απόσταση ώστε από τη μια να είστε κοντά και από την άλλη να αφήνετε χώρο ώστε να αναδυθούν οι δικές τις απαντήσεις. Αυτό ζητά από σας. Να την ακούσετε. Να την αγκαλιάσετε όπως και εάν σκεφθεί τα πράγματα. Όχι να της δώσετε τις δικές σας απαντήσεις. 

Με άλλα λόγια μην ανησυχείτε για το τι θα της πείτε. Να έχετε έγνοια για τον τρόπο που την κοιτάτε, για το βλέμμα σας, καθώς η ίδια προχωρά!

Να τη χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v