Επηρεάζει το χάπι της επόμενης ημέρας την περίοδο;

Επηρεάζει το χάπι της επόμενης ημέρας την περίοδο;

Ερώτηση:
Αδιαθέτησα λίγο μετά την Πέμπτη δημοτικού αλλά από τότε η περίοδός μου δεν έχει σταθεροποιηθεί (πάω Τρίτη λυκείου πλέον). Για ένα χρόνο περίπου κάθε φορά που ήταν να αδιαθετήσω είχα καθυστέρηση γύρω στις 20-30 μέρες. Παρόλα αυτά από ένα σημείο και μετά ξεκίνησε να σταθεροποιείται. Την τελευταία φορά που ήρθα όμως σε επαφή με κάποιον αναγκάστηκα να πάρω το χάπι της επόμενης μέρας και αδιαθέτησα 10 μέρες πριν την κανονική ημερομηνία, όμως έχουν περάσει δυο μήνες περίπου από την τελευταία φορά που αδιαθέτησα χωρίς να ξέρω το γιατί και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω.
Απάντηση:

Βεβαίως και επηρεάζει το χάπι την ημέρα της επόμενης περιόδου. Καμιά φορά έρχεται η περίοδος άμεσα, καμιά φορά καθυστερεί, αλλά το σίγουρο είναι ότι επειδή είναι ένα χάπι υψηλής ορμονικής δόσης και δράσης, θα επηρεάσει και την έμμηνο ρύση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v