Ο 5χρονος γιος μου θέλει να ντύνεται σαν γυναίκα. Περνά φάση;

Ο 5χρονος γιος μου θέλει να ντύνεται σαν γυναίκα. Περνά φάση;
Ερώτηση:
Ο γιος μου θέλει να ντύνεται γυναίκα. Από τα 4 έως και σήμερα πού είναι 5,5 ζωγραφίζει μόνο γυναίκες. Του αρέσει να παίζει με γυναικείους χαρακτήρες στα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τον είχα ρωτήσει τι θέλει να είναι αγόρι ή κορίτσι και μου είπε κοριτσάκι. Θέλει να του κάνουμε αδελφούλα και όχι αδελφό. Πιστεύω ότι φταίει ότι τσακωνόμαστε με την γυναίκα μου μπροστά και ότι ήμουν αυστηρός μαζί του. Αισθάνομαι ότι του κάναμε κακό. Δεν ξέρω αν είναι σίγουρο ή απλά περνά μια φάση το παιδί. 
Απάντηση:

Αγαπητέ αναγνώστη,

Τα παιδιά καθώς αναπτύσσονται εκφράζουν με διάφορους τρόπους τόσο ερωτήματα όσο και συναισθήματα. Κατά τη διάρκεια του διαμόρφωσης της ταυτότητας του φύλου, πολλές σκέψεις και απορίες γεννιούνται στο μυαλό των παιδιών, οι οποίες εκφράζονται είτε μέσα από τα λόγια τους είτε μέσα από το παιχνίδι τους.

Εφόσον έχουν υπάρξει ή εξακολουθούν να υπάρχουν δυσκολίες στις σχέσεις σας μέσα στην οικογένεια σας, είναι σημαντικό να τις φροντίσετε. Με αφορμή την ανησυχία που σας προκαλεί η συμπεριφορά του γιου σας, θα ήταν ωφέλιμο για όλους σας να επεξεργαστείτε κάποια σημαντικά θέματα και να προχωρήσετε όμορφα. 

Ο υπέροχος γιος σας σας εκφράζεται, θέλει να μοιραστεί μαζί σας. Ακούστε τον, χαρείτε τον και παράλληλα φροντίστε εκείνον και όλους σας. Επισκεφθείτε κάποιον θεραπευτή οικογένειας που θα σας βοηθήσει όλους μαζί αλλά καθένα ξεχωριστά ανάλογα με τη φάση στην οποία βρίσκεστε. Είναι σημαντικό εφόσον βλέπετε διάρκεια και ένταση στις μεταξύ σας δυσκολίες να δουλέψετε άμεσα κάποια θέματα, να καταλάβετε καλύτερα ο ένας τον άλλον.

Σας ευχαριστώ.

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v