12χρονη ηρωίδα έσωσε άνδρα απο πνιγμό σε παραλία της Χαλκιδικής

12χρονη ηρωίδα έσωσε άνδρα απο πνιγμό σε παραλία της Χαλκιδικής

Οι πρώτες βοήθειες είναι εξαιρετικά σημαντικές, ειδικά το καλοκαίρι που οι άνθρωποι βρίσκονται πολύ μακριά από αστικά κέντρα για να απολαύσουν το μπάνιο τους. Με λίγα λόγια, όσο πιο πολλοί γνωρίζουμε πώς να βοηθήσουμε έναν συνάνθρωπό μας σε μια ώρα ανάγκης τόσο πιο ασφαλείς είμαστε όλοι μας.

Λαμπρό παράδειγμα, η μόλις 12 ετών Λεμονιά που βοήθησε χθες να σωθεί ένας άνθρωπος ο οποίος κινδύνεψε από πνιγμό σε παραλία της Χαλκιδικής.

Την είδηση μαθαίνουμε από την σελίδα στο facebook του συλλόγου Kids Saves Lives - Τα παιδιά σώζουν ζωές, όπου με μια ανάρτηση, οι υπεύθυνοι «καμαρώνουν» για την ετοιμότητα της 12χρονης διασώστριας, που έχει υπάρξει μαθήτριά τους στο αντικείμενο των πρώτων βοηθειών.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ της 12χρονης Λεμονιάς

Πριν λίγες ώρες ένας άνθρωπος κινδύνευσε από παρ'ολίγον (μη θανατηφόρο) πνιγμό στη Μόλα Καλύβα Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Ενώ κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει πολύ σοβαρά η ζωή του. Πολλοί άνθρωποι βοήθησαν, ένας γιατρός και εκπαιδευμένοι πολίτες, ξεχώρισε όμως ένα 12χρονο κορίτσι!!! Η 12χρονη Λεμονιά ήταν η πρώτη ανταποκρίτρια που έφτασε δίπλα στο θύμα. Αφού τον έβγαλαν στην ακτή, φορώντας γάντια και μάσκα τον τοποθέτησε σε πλάγια θέση ασφαλείας για να προστατεύσει τον αεραγωγό του ημιλιπόθυμου θύματος.

Μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ο μπαμπάς της Κλεάνθης (Εθελοντής Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κασσάνδρας), χορήγησε το απαραίτητο για την κατάσταση του θύματος οξυγόνο, έχοντας πάντα δίπλα του τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή της κοινότητας του για κάθε ενδεχόμενο!! Στη συνέχεια με το ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και το Νοσοκομείο του Νομού Χαλκιδικής με τις ελπίδες όλων μας για καλή ανάρρωση.

Όταν επικοινωνήσαμε μαζί της μετά το περιστατικό, η Λεμονιά είπε το εξής: "Ήταν ΤΕΛΕΙΑ, δεν φοβήθηκα καθόλου, ήξερα πως έπρεπε να βοηθήσω"

Η Λεμονιά εκπαιδεύτηκε ξανά και ξανά στις Πρώτες Βοήθειες, καθώς το σχολείο της συμμετέχει σε ετήσια βάση στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εθελοντικό εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα "KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές". Είναι επίσης Πρωταθλήτρια του TaeKwonDo, παίζει πιάνο και σαξόφωνο και μιλάει 4 γλώσσες!!! Στην Κασσάνδρα η διάσωση είναι υπόθεση όλων! Τι πιστεύετε εσείς για την εκπαίδευση παιδιών στις Πρώτες Βοήθειες; Αξίζει ο 10ετης αγώνας μας για εκπαίδευση παιδιών και διάδοση Απινιδωτών; KIDS SAVE LIVES - Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές ΕΕΕΠΦ - Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.»

Πηγή: iefimerida.gr

v