Πανελλήνιες: Συγκλονίζει ο αριστούχος που έχασε τους γονείς του από κορονοϊό

Πανελλήνιες: Συγκλονίζει ο αριστούχος που έχασε τους γονείς του από κορονοϊό

Ο Δημήτρης Καρακώστας, είναι ο μαθητής που αρίστευσε στις Πανελλήνιες πετυχαίνοντας τον στόχο του, παρόλο που λίγους μήνες πριν τις εξετάσεις έχασε και τους δυο του γονείς από κορονοϊό. Παρά την ανείπωτη θλίψη που βίωσε, κατάφερε να αριστεύσει βγάζοντας 18.685 μόρια!

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 μίλησε για τους στόχους του, τις δυσκολίες μετά τον θάνατο των γονιών του, αλλά και για τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Πάντα με ενδιέφερε η Ιατρική ως αντικείμενο και ήταν ένα παραπάνω κίνητρο κίνητρο αυτό που συνέβη με τους γονείς μου, οπότε θα νιώθω κι εγώ, αν τα καταφέρω, ότι θα μπορώ να βοηθήσω πολλούς ανθρώπους.

«Ήρθαν όλα ανάποδα, είχα συνηθίσει οι γονείς μου να με βοηθάνε στο διάβασμά μου. Ξαφνικά έπρεπε να συνηθίσω μόνος μου με τη βοήθεια των αδερφών μου, της οικογένειάς μου και των φίλων μου. Ήταν σίγουρα κάτι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά θεώρησα ότι αφού δεν έχω άλλη επιλογή έπρεπε να το κάνω», σημείωσε και παραδέχθηκε πως «σίγουρα υπήρχε το ψυχολογικό βάρος, αλλά έπρεπε να το αντιμετωπίσω».

Σχετικά με την συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό

Όταν ρωτήθηκε για τη συνομιλία που είχε με τον Πρωθυπουργό, απάντησε: «με συνεχάρη για την επιτυχία μου και μου ευχήθηκε να περάσω στη Σχολή που θέλω και μου μίλησε για τους γονείς μου, την προσπάθειά μου και το τι κατάφερα».

Το συγκινητικό του μήνυμα

«Ό,τι κι αν γίνει στη ζωή, ακόμα και αν φαίνεται πολύ άσχημο, αν προσπαθήσεις αρκετά και χρησιμοποιήσεις όλη τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου και ίσως να μην το ξέρεις, ακόμα και δεν τα καταφέρεις, σίγουρα θα είσαι πολύ περήφανος για την προσπάθειά σου», ήταν το μήνυμά του.

Πηγή: iefimerida.gr 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v