Θεσσαλονίκη: Καταγγελία σοκ 15χρονης - την κακοποιούσε σεξουαλικά η μητέρα της

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία σοκ 15χρονης - την κακοποιούσε σεξουαλικά η μητέρα της

Μια φρικτή καταγγελία που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους, έγινε από μια 15χρονη στη Θεσσαλονίκη. Η έφηβη καταγγέλλει ότι η ίδια της μητέρα την κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 12 της χρόνια, ενώ πριν από λίγους μήνες έπεσε θύμα βιασμού από 17χρονο. Σαν να μην έφτανε αυτός ο εφιάλτης κατήγγειλε ακόμη πως έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και από εραστή της μητέρας της.

Όπως αναφέρει στο ethnos.gr ο δικηγόρος της κοπέλας, Στέλιος Θανασάρας, η υπόθεση  έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ο εισαγγελέας έχει απευθύνει κατηγορίες σε βάρος των τριών και πλέον ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης.

Η καταγγελία 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κοριτσιού η υπόθεση έλαβε χώρα σε δήμο της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ξεκίνησε όταν η 15χρονη ήταν μόλις 12 ετών, λίγο μετά το διαζύγιο των γονιών της.

Επειδή η τότε 12χρονη αισθανόταν ανασφάλεια κοιμόταν στο κρεβάτι μαζί με τη μητέρας της. «Από τότε η μητέρα άρχισε να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά τη μικρή, στην αρχή πολύ προσεκτικά και σιγά-σιγά, με χάδια που φαινόταν "μητρικά"», δήλωσε ο κ. Θανασάρας, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η κακοποίηση τον τελευταίο 1,5 χρόνο ήταν πιο έντονη. Ακόμη η μητέρα φέρεται να έμπαινε σε κάποια σάιτ στο διαδίκτυο όπου γνώριζε διάφορους φτάνοντας στο σημείο να κάνει διαδικτυακό σεξ μπροστά στα παιδιά της.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος «Η μητέρα στο παρελθόν έκανε διάφορα περίεργα και στη μεγάλη κόρη, αλλά εκείνη τότε δε θεώρησε ότι ήταν σεξουαλική παρενόχληση. Στη 15χρονη η σεξουαλική κακοποίηση έγινε περισσότερο έντονη, όταν έφτασε στα 13-14 της χρόνια. Το παιδί προσπαθούσε να τη διώξει και να προφυλαχθεί, ωστόσο, δεν το κατάφερνε και δεν μπορούσε να μιλήσει πουθενά για τον εφιάλτη που ζούσε».

Ο βιασμός από 17χρονο

«Στην προσπάθειά της να ξεφύγει από τον εφιάλτη η κοπέλα, άρχισε να βγαίνει με τη μεγαλύτερη αδερφή της και τις φίλες της, χωρίς καμία από τα μεγαλύτερα κορίτσια να γνωρίζει το παραμικρό. Μάλιστα, μία κολλητή της αδερφής της 15χρονης επιχειρούσε να της γνωρίσει έναν 17χρονο, προκειμένου να συνάψει μία φυσιολογική σχέση μαζί του. «Το Νοέμβριο του 2020 η κοπέλα, η οποία τότε δεν είχε κλείσει ακόμα τα 15 της χρόνια, γνώρισε τον 17χρονο, τον οποία έβλεπε, ωστόσο, μόνο φιλικά. Άρχισαν να βγαίνουν και σε κάποια στιγμή εκείνος, με το πρόσχημα ότι έκανε κρύο, της είπε να πάνε στο σπίτι του θείου του, ο οποίος είναι 27 ετών και είχε σχέση με την κολλητή της αδερφής της».

Οπως λέει ο κ. Θανασάρας ο 17χρονος βίασε και χτύπησε την κοπέλα δύο φορές και στη συνέχεια την έδιωξε από το σπίτι. «Η κοπέλα έβγαλε φωτογραφίες, ωστόσο, στη μητέρα της δεν είπε τίποτα για το συμβάν. Έγραψε, όμως, τα πάντα σε ένα ημερολόγιο, το οποίο κατατέθηκε στην αστυνομία. Η κοπέλα ήταν πολύ χάλια. Αν και πέρασαν μερικές εβδομάδες δεν έλεγε τίποτα στη μητέρα της, η οποία συνέχιζε να την κακοποιεί σεξουαλικά. Λίγες μέρες μετά το βιασμό κάποιος της επιτέθηκε κάτω από το σπίτι. Μάλιστα, πήρε την κοπέλα και τηλέφωνο κάποιος και τη φοβέρισε. Η αδερφή της ηχογράφησε την κλήση. Η μάνα είπε ότι ήταν κάποιος άγνωστος, αν και φαινόταν ποιος μπορεί να είναι». 

Η απόπειρα αυτοκτονίας τα Χριστούγεννα

Κατά τον δικηγόρο, τα Χριστούγεννα, έπειτα από ένα ξέσπασμα της μητέρας της, το κορίτσι προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όμως ο εφιάλτης συνεχίστηκε και εκεί με την μητέρας της να της λέει «σήκω να φύγουμε, είσαι μια χαρά», ενώ έκανε και σεξουαλικές συζητήσεις με άντρες στο τηλέφωνο μπροστά της.

Η σεξουαλική κακοποίηση από τον εραστή της μητέρας

Όταν η κοπέλα βγήκε από το νοσοκομείο, κατά τον κ. Θανασάρα, η μητέρα την πίεσε να της κάνει μασάζ ο εραστής της, ο οποίος είναι ηλικίας περίπου 50 ετών, φυσιοθεραπευτής και μέλος προπονητικού τιμ παιδικής ομάδας μπάσκετ. 

«Η κοπέλα αρχικά αρνήθηκε, αλλά τελικά πείστηκε. Την ημέρα που ήρθε ο φυσιοθεραπευτής, στο σπίτι βρισκόταν και η κολλητή της 15χρονης. Μάλιστα, η μητέρα πρότεινε και στη φίλη να κάνει μασάζ. Ο φυσιοθεραπευτής ξεκίνησε να κάνει μασάζ στην κοπέλα στο δωμάτιο, αλλά η πόρτα ήταν μισάνοιχτη, με αποτέλεσμα να βλέπουν και η μάνα και η φίλη της. Τότε άρχισε να την κακοποιεί σεξουαλικά. Η κοπέλα δεν ήξερε πώς να αντιδράσει και η φίλη της φοβήθηκε και έφυγε. (...). Αργότερα είπε στη μητέρα της ότι δε θέλει να έρθει ξανά στο σπίτι ο φυσιοθεραπευτής, αλλά η μητέρα της απάντησε ότι είναι υπερβολική. Άρχισαν να μπαίνουν ψύλλοι στ’ αυτιά της μεγάλης αδερφής, η οποία βρήκε τα όσα έγραψε η μικρή και επικοινώνησε με τον πατέρα τους. Έτσι, η υπόθεση πήρε τη νομική οδό. Μέχρι τότε δεν μπορούσε να γίνει κάτι, διότι, εφόσον η μικρή είναι ανήλικη, μήνυση μπορούσε να καταθέσει μόνο ο έχων την επιμέλειά της. Αυτή ήταν η μητέρα της, αλλά εκείνη ήταν ταυτόχρονα και ο θύτης», λέει ο κ. Θανασάρας.

Αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τη μητέρα

Σύμφωνα με τον κ. Θανασάρα, η μεγάλη αδερφή της 15χρονης κατέθεσε μήνυση και ο ο εισαγγελέας ανηλίκων αποφάσισε να μείνει η κοπέλα με τη γιαγιά της από την πλευρά του πατέρα της.

«Ο εισαγγελέας ανηλίκων είπε ότι δεν μπορεί να πάρει ο πατέρας την επιμέλεια σε αυτήν τη φάση και ζήτησε να τη διεκδικήσουμε εμείς. Απορώ πώς είναι δυνατό να μας πει κάτι τέτοιο. Έκανα τις νομικές ενέργειες, τη στιγμή που δεν είχα πρόσβαση ούτε καν στα έγγραφα της δικογραφίας. Ζήτησα να πάει η επιμέλεια στον 44χρονο πατέρα. Τελικά με προσωρινή διαταγή αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τη μητέρα, η οποία αναγκάστηκε να φύγει και από το σπίτι. Σε αυτό έγινε ανακαίνιση και σήμερα ζουν τα δύο κορίτσια με τον πατέρα».

Ο εισαγγελέας απηύθυνε σειρά κατηγοριών, μεταξύ των οποίων για βιασμό και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικης και η υπόθεση βρίσκεται πλέον στον ανακριτή.

«Υπάρχει τεράστια καθυστέρηση στην υπόθεση, αφού ξεκινήσαμε τον περασμένο Ιανουάριο και φτάσαμε στο καλοκαίρι. Μάλιστα, έχουν ξεκινήσει τα καλοκαιρινά τμήματα στη Δικαιοσύνη και μπορεί να καθυστερήσουμε κι άλλο. Όμως, όλο αυτό το διάστημα όλοι τους είναι ελεύθεροι και μπορεί να κάνουν τα ίδια και σε άλλα παιδιά. Η μητέρα αρνείται τα πάντα. Λειτουργεί πολύ πονηρά και λέει στα κορίτσια να αποσύρουν όλες τις κατηγορίες. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι είπε στα κορίτσια ότι ''θα το βρουν από το βιαστή της 15χρονης''. Ίσως να υπάρχει και κάποιο συγκοινωνούν δοχείο στην υπόθεση», υπογραμμίζει ο κ. Θανασάρας. 

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι θύτες ασκούν και σήμερα τεράστιο ψυχολογικό πόλεμο στο κορίτσι, περνώντας κάτω απ' το σπίτι της και κοιτάζοντάς την. Κάποια στιγμή, ο πατέρας οργισμένος κατέβηκε για να τους διώξει.

Πηγή: ethnos.gr

v