Πώς θα κάνω την 3χρονη κόρη μου να με ακούει;

Πώς θα κάνω την 3χρονη κόρη μου να με ακούει;
Ερώτηση:
Η ερώτησή μου είναι πως θα μάθω το παιδί μου να με ακούει; Έχω ένα κορίτσι 3 χρονών και το πρόβλημά μας είναι ότι δεν με ακούει ό,τι και να της πω - πχ μην τρέχεις μην ζωγραφίζεις τους τοίχους. Εκείνη εξακολουθεί να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να μου δίνει κάποια σημασία και όταν την φωνάζω με το όνομά της πάλι αδιαφορεί. Τι πρέπει να κάνουμε;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η ποιότητα της σχέσης σας με την κόρη σας θα σας οδηγήσει στο να αναπτύξετε τον δικό σας τρόπο επικοινωνίας. Είναι πολύ σημαντικό να μιλάτε μαζί της. Να μοιράζεστε, όχι απλώς να της δίνετε οδηγίες για το εάν επιτρέπεται ή όχι να κάνει κάτι. Να συζητάτε, να της εξηγείτε τρυφερά ξανά και ξανά, όπως χρειάζεται σε κάθε παιδί άλλωστε.

Η καλή σας διάθεση και η σταθερότητα σας θα τη βοηθήσει σε δεύτερο χρόνο να αναγνωρίσει τα όρια που βάζετε. Τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμένα να γνωρίζουν τους κανόνες. Εμείς ως γονείς οφείλουμε να τους δείξουμε μέχρις ότου ακουστούν. Και να θυμάστε τα παιδιά δεν κλωτσούν τα όρια για να τα σπάσουν, αλλά για να δουν πόσο αντέχουν!

Να τη χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v