«Συγγενείς και φίλοι, σεβαστείτε τον χρόνο μας»: μια νέα θηλάζουσα μαμά ξεσπά

«Συγγενείς και φίλοι, σεβαστείτε τον χρόνο μας»: μια νέα θηλάζουσα μαμά ξεσπά

Όπως ξέρουμε καλά, ο πρώτος χρόνος με το μωρό μας είναι αρκετά δύσκολος. Κυρίως, γιατί πρέπει να ακολουθούμε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο ορίζει το ίδιο το παιδί, τόσο στον ύπνο όσο και στο φαγητό. Όταν αυτό διαταράσσεται, είναι λογικό το μικρούλι μας να εκνευρίζεται και να μην μπορεί να ηρεμήσει μετά. Όπως έθιξε και αυτή η μαμά σε μια δημοσίευσή της, πολλοί συγγενείς και φίλοι έρχονται και ξεσηκώνουν τα μωρά και μετά μένουμε εμείς να τα καθησυχάσουμε.

«Το παιδάκι μου είναι 1 έτους και έχει πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα όσον αφορά τον ύπνο. Μένει ξύπνιος για 2 ώρες και μετά παίρνει έναν υπνάκο, στη συνέχεια σηκώνεται για 3 ωρίτσες και μετά πάλι κοιμάται, μέχρι να έρθει το βράδυ και να κοιμηθεί κανονικά. Έτσι μένει ήρεμος και χαρούμενος και εγώ μπορώ να κάνω τις δουλειές μου. Αλλά κανείς δεν το σέβεται! Συγγενείς και φίλοι έρχονται όποτε το θέλουν. 

Την ώρα όμως που θα έρθει η γιαγιά, για παράδειγμα, ο μικρός θα κοιμάται και εκείνη θα τον ξυπνήσει για να παίξει μαζί του. Και εγώ μετά θα πρέπει να τον ηρεμήσω γιατί θα είναι σε υπερένταση».

Πολλοί χρήστες έσπευσαν να πάρουν το μέρος της νέας μαμάς και μοιράστηκαν τις δικές τους εμπειρίες και τα όρια που χρειάστηκε να βάλουν. Συγκεκριμένα, μια άλλη μαμά έγραψε «Η ώρα του ύπνου είναι ιερή στο σπίτι μας. Και σε όποιον αρέσει. Αν δεν μπορούν να έρθουν, να μην έρθουν. Χρειάζονται όρια ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους».

Πηγή: parents.com

v