Διάσημο ζευγάρι κάνει μπάνιο στα παιδιά του μόνο «όταν φαίνεται η βρωμιά»

Διάσημο ζευγάρι κάνει μπάνιο στα παιδιά του μόνο «όταν φαίνεται η βρωμιά»

Πριν από λίγες μέρες, η Μίλα Κούνις και ο Άστον Κούτσερ δήλωσαν ευθαρσώς ότι δεν κάνουν μπάνιο στα παιδιά τους, έξι και τεσσάρων ετών, παρά μόνο «όταν φαίνεται η βρωμιά», ξεσηκώνοντας αντιδράσεις και μια εκ νέου συζήτηση γύρω απ’ το πόσο συχνά πρέπει να πλένονται τα μικρά παιδιά.

«Δεν είχαμε ζεστό νερό όταν ήμουν μικρή», είπε η Κούνις, «οπότε δεν έκανα συχνά μπάνιο. Έτσι, όταν έκανα παιδιά, ακολούθησα το ίδιο χαλαρό πρόγραμμα. Ως νεογέννητα δε, δεν τα έπλενα καθόλου. Βασικά, το σύστημα μου είναι το εξής: αν φαίνεται η βρωμιά τα πλένεις, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα».

Παρ’ ότι φαίνεται κάπως ανεύθυνο από μέρους τους, όμως, το διάσημο ζευγάρι ίσως να μην είναι και τόσο λάθος τελικά. Σύμφωνα με την ειδικό στην φροντίδα πολύ μικρών παιδιών, Κίρστι Κέτλεϊ, τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 5 ετών χρειάζονται μπάνιο το πολύ 3 φορές την εβδομάδα: «Ως τα 5, τα παιδιά δεν χρειάζονται καθημερινό μπάνιο ούτε να χρησιμοποιούμε πολλά προϊόντα καθαρισμού επάνω τους.»

Αν και δεν είναι λάθος να πλένουμε τα παιδιά μας πιο συχνά, οι ειδικοί, όπως η Τζόις Φρέντς, προειδοποιούν ότι το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να κάνει κακό στο δέρμα, κάνοντας το πιο ευάλωτο σε δερματοπάθειες: «Το πολύ συχνό μπάνιο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη φυσική προστασία του δέρματος κάτι που μπορεί να προκαλέσει έντονη ξηρότητα, μολύνσεις και ερεθισμούς, ειδικά αν χρησιμοποιούμε πολύ ζεστό νερό και σκληρά σαπούνια.»

Πηγή: mirror.co.uk

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v