Γιατί οι μαμάδες δε ζητάνε βοήθεια ενώ την χρειάζονται;

Γιατί οι μαμάδες δε ζητάνε βοήθεια ενώ την χρειάζονται;

Δεν είναι εύκολο για μια μαμά να ζητάει βοήθεια. Δυστυχώς, πολλές φορές θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο μας κάνει να φαινόμαστε αδύναμες - ότι δεν είμαστε ικανές να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της καθημερινότητας και μας φορτώνει ενοχές. Ήρθε η ώρα όμως να κοιτάξουμε και λίγο τον εαυτό μας και να απενοχοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό το κείμενο είναι ιδανικό για όσες νιώθουν έτσι.

«Το να ζητάς βοήθεια δεν σε κάνει αδύναμη... Ίσα - ίσα αναδεικνύει τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Γιατί; Επειδή, πολύ απλά δεν είναι εύκολο να πεις σε κάποιον ''βοήθησέ με''.

Πριν από μερικούς μήνες, ήμουν στον κτηνίατρο με τα δύο σκυλιά και τα δύο παιδιά μου. Από τη μία, προσπαθούσα να τα συγκρατήσω για να μην επιτεθούν στα άλλα ζώα που υπήρχαν στον χώρο και από την άλλη, είχα τον γιο μου ανάμεσα στα ποδιά μου, για να μην κυλιστεί στο πάτωμα. Στο ένα μου χέρι μου κρατούσα τα πορτοφόλι και χαρτιά και στο άλλο την κόρη μου που μου έκανε ένα εκατομμύριο ερωτήσεις. Είχα ιδρώσει και είχα αγχωθεί!

Μια άγνωστη κυρία με πλησίασε και με ρώτησε ευγενικά, αν χρειάζομαι βοήθεια. Φυσικά, αρνήθηκα.

Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να ζητήσουμε βοήθεια, όταν την χρειαζόμαστε τόσο πολύ;

Γιατί άραγε μας είναι εξίσου δύσκολο να την αποδεχτούμε, όταν μας την προσφέρουν;

Φταίει που είμαστε περήφανες; Ανησυχούμε ότι θα μας κακοχαρακτηρίσουν; Ντρεπόμαστε επειδή κάποιοι θα σκεφτούν ότι δεν είμαστε ικανές; Προσωπικά πιστεύω ότι είναι λίγο από το καθένα.

Για πολλά χρόνια, θεωρούσα ότι μπορούσα να τα διαχειριστώ όλα μόνη μου. Ήμουν αποφασισμένη να μην ζητήσω ή να δεχτώ βοήθεια από κανέναν. Ευτυχώς όμως συνειδητοποίησα νωρίς ότι το να ζητάς βοήθεια δεν δείχνει αδυναμία. Το να φροντίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό είναι πολύ πιο δύσκολο, από το να φροντίζεις κάποιον άλλον.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχω κάνει για τον εαυτό μου είναι να ζητώ βοήθεια όταν τη χρειάζομαι πραγματικά. Δεν ήταν εύκολο. Όπως και πολλές νέες μητέρες, πίστευα ότι όλα πρέπει να τα κάνω μόνη μου.  Να δουλεύω 40 ώρες την εβδομάδα δουλειά και μετά να επιστρέφω σπίτι να καθαρίζω, να μαγειρεύω και να φροντίζω την οικογένειά μου.

Διαπίστωσα ότι το να ζητάω βοήθεια με έχει κάνει πιο ευτυχισμένη και αυτό αντανακλά στην οικογένειά μου.

Οπότε, ήρθε η ώρα... Σταματήστε να φοβάστε να ζητήσετε από κάποιον να σας βοηθήσει.

Σταματήστε να λέτε «όχι ευχαριστώ» όταν κάποιος σας προσφέρει απλόχερα τη βοήθειά του.

Σταματήστε να σκέφτεστε ότι πρέπει να τα κάνετε όλα μόνες σας. Αξίζετε την ίδια φροντίδα που δίνετε και στα παιδιά σας.»

Πηγή: herviewfromhome.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v