Μαμά έγινε έξω φρενών όταν ένας άγνωστος μάλωσε το παιδί της στην παιδική χαρά

Μαμά έγινε έξω φρενών όταν ένας άγνωστος μάλωσε το παιδί της στην παιδική χαρά

Είναι αλήθεια ότι ζούμε σε μια κοινωνία με κανόνες, οι οποίοι ισχύουν και για τα παιδιά μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι για να μάθουν να τους ακολουθούν δεν χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης από τους ενήλικες. Για παράδειγμα, δεν μπορεί οποιοσδήποτε να μαλώνει ή να σωφρονίζει ένα παιδί πριν μιλήσει πρώτα με τον γονιό του. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που έκανε ένας άγνωστος πατέρας και εξόργισε αυτή τη μαμά.

Όπως έγραψε στο σχετικό φόρουμ του Reddit, η αγανακτισμένη μαμά είχε πάει με το 6χρονο αγοράκι της στις τοπικές κούνιες. Το μικρό της είχε μαζί του και μια μπάλα με την οποία άρχισε να παίζει με ένα άλλο παιδάκι που γνώρισε εκείνη την ώρα. Κάποια στιγμή η μπάλα έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και το παιδάκι άρχισε να την ψάχνει.

Τελικά, τη βρήκε στα χέρια ενός τρίτου παιδιού που δεν ήθελε να του την δώσει. Ο μικρούλης της άρχισε να κλαίει, αλλά όχι να φωνάζει στο παιδάκι, και με την παρέμβαση του πατέρα του άλλου παιδιού πήρε πίσω τη μπάλα του.

Η μαμά τότε φώναξε το παιδί να επιστρέψει δίπλα της, αλλά όπως ερχόταν ο μικρός της είπε ότι «ένα παιδάκι ήθελε να του κλέψει τη μπάλα».

Αυτό ήταν. Ο πατέρας του παιδιού έτρεξε, σταμάτησε τον γιο της και άρχισε να του κάνει κύρηγμα για το πώς πρέπει να μιλάει και για το ότι το παιδί δεν ήταν «κλέφτης», αλλά απλώς έκανε ένα λάθος.

Όταν η μαμά προσπάθησε να συμμετέχει στην κουβέντα, ο άγνωστος πατέρας την αγνόησε και, μάλιστα, είπε στο παιδί της ότι μετά από αυτό που είπε καλό θα ήταν να φύγει απ’ την παιδική χαρά.

Το αποτέλεσμα ήταν να πιαστούν στα λόγια οι δύο γονείς, με τον πατέρα να λέει ότι ήταν πολυ ευγενικός και τη μητέρα να επιμένει ότι δεν έπρεπε να μαλώσει το παιδί της χωρίς πρώτα να μιλήσει στην ίδια.

Στη συνέχεια, το παιδί του ακολουθούσε το δικό της παντού κι εκείνος συνέχισε να την σχολιάζει ώσπου αναγκάστηκαν να φύγουν απ’ την παιδική χαρά.

Οι χρήστες που διάβασαν την ιστορία της μαμάς συμφώνησαν ότι ο πατέρας του παιδιού που πήρε την μπάλα δεν έπρεπε να επέμβει τόσο δυναμικά, αλλά επισήμαναν ότι και η έντονη κουβέντα που ακολούθησε μεταξύ τους δεν ήταν και το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά τους.

Πηγή: cafemom.com
v