«Θα σταματήσω να θηλάζω την 5χρονη κόρη μου μόνο όταν είναι έτοιμη»

«Θα σταματήσω να θηλάζω την 5χρονη κόρη μου μόνο όταν είναι έτοιμη»

Μέχρι σήμερα ένα από τα άκρως αμφιλεγόμενα θέματα στον κόσμο των μαμάδων είναι ο παρατεταμένος θηλασμός. Μια μαμά που συνεχίζει να θηλάζει την 5χρονη κόρης της, υπερασπίζεται σθεναρά την απόφασή της σε όσους την κρίνουν αυστηρά.

 

Η Coco Austin μοιράστηκε με τους followers της στο Instagram μια φωτογραφία με το 5χρονο κοριτσάκι της. Η μικρή φαίνεται να έχει φωλιάσει στο στήθος της μητέρας της και να θηλάζει. Η μητέρα τόνισε σε λεζάντα της πόσο κοντά φέρνει ο θηλασμός μαμά και παιδί. 

Μπορεί ο θηλασμός πέραν της ηλικίας των 5 ετών να είναι φυσιολογικός σε ορισμένους πολιτισμούς, στις ΗΠΑ όμως (και στη χώρας μας!) δεν συνηθίζεται. Η Coco το γνωρίζει αυτό και γι' αυτό υπερασπίζεται με σθένος την απόφασή της όπου σταθεί και όπου βρεθεί.

«Στην κόρη μου αρέσει τρομερά το κρέας και τα μικρά χάμπουργκερ. Τρώει και κανονικό φαγητό, απλά μερικές φορές θέλει και το... στήθος.» είπε σε συνέντευξή της.

Όλες γνωρίζουμε ότι το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε πολλές πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα παιδιά στη διατροφή τους - γι 'αυτό άλλωστε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στις μαμάδες να θηλάζουν «έως και δύο χρόνια και μετά». Η Coco όμως πέρασε κατά πολύ αυτό όριο και ήρθε αντιμέτωπη με την σκληρή κριτική των γύρω της.

«Αν θελήσει να σταματήσει, θα σταματήσει. Γιατί να της το κόψω με το ζόρι;» είπε, ενώ παράλληλα μοιράστηκε ότι είναι υπέρ της συγκοίμησης.

Πηγή: cafemom.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v