7 πράγματα που καθαρίζονται με μωρομάντηλο εκτός απ’ τα μωρά

7 πράγματα που καθαρίζονται με μωρομάντηλο εκτός απ’ τα μωρά

Δεν υπάρχει μαμά που να μην έχει μωρομάντηλα πρόχειρα ανά πάσα στιγμή, είτε τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία του σπιτιού είτε φυλαγμένα σε τσάντες, στο αυτοκίνητο κλπ. Και είναι απολύτως φυσικό, αφού τα μωρά (και τα μικρότερα παιδιά) μπορεί να χρειαστούν καθάρισμα εκεί που δεν το περιμένεις κι ένα απλό μωρομάντηλο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Πέρα απ’ τον καθαρισμό του μωρού, όμως, τα μωρομάντηλα έχουν κι άλλες σωτήριες χρήσεις που τα καθιστούν ώς ένα υπερχρήσιμο εργαλείο για μαμάδες και για νοικοκυρές.

Μέικ απ

Το μέικ απ μπορεί να είναι σωτήριο για την καθημερινή μας εμφάνιση – αφού κρύβει επιτυχώς τα σημάδια της κούρασης και του γήρατος – αλλά η αφαίρεσή του μετά από μια κουραστική μέρα ή μακρόσυρτη έξοδο είναι πάντα μανίκι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, που αδυνατείτε να ακολουθήσετε την κλασική διαδικασία, τα μωρομάντηλα κάνουν τη δουλειά μια χαρά και δεν χρειάζεται να λερώσετε μια κανονική πετσέτα με υπολείμματα μακιγιάζ.

Λεκέδες σε ρούχα

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να λεκιαστεί το ρούχο μας κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες: ενώ βρισκόμαστε εκτός σπιτιού, σε νυχτερινή έξοδο, κάποια κοινωνική εκδήλωση ή, ακόμη χειρότερα, σε επαγγελματικό ραντεβού. Σε τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, ένα μωρομάντηλο είναι υπερπολύτιμο αφού, αν είστε γρήγορη, μπορεί να εξαφανίσει τον λεκέ στο άψε σβήσε σαν να μην υπήρξε ποτέ.

Σκόνη σε έπιπλα

Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε βρεγμένο πανί για να μην αφήσει λεκέδες από νερό που θέλουν πέρασμα με στεγνό πανί στο κάπακι, μπορούμε να ξεσκονίσουμε ένα έπιπλο με μωρομάντηλο γυαλίζοντάς το ταυτόχρονα. Επιπλέον, τα μωρομάντηλα που έχουν στεγνώσει (π.χ. αν ξεχάσουμε ανοιχτό το πακέτο) δεν χρειάζεται να πεταχτούν αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν άνετα ως στεγνά ξεσκονόπανα μιας χρήσης.

Λεκέδες από πουλιά στο αυτοκίνητο

Οι πιο συχνοί λεκέδες στο σασί και τα τζάμια του αυτοκινήτου, πέρα από τη σκόνη, είναι εκείνοι από περιττώματα πουλιών. Επειδή δεν μπορούμε να πλένουμε συνεχώς το αυτοκίνητο κι επειδή, αν μείνουν, είναι και δύσκολο να βγουν αλλά προκαλούν και διάβρωση στο χρώμα, καλό είναι να τους αφαιρούμε αμέσως. Ο καλύτερος τρόπος είναι να έχουμε πάντα πρόχειρα στο αυτοκίνητο μωρομάντηλα που κάνουν τη δουλειά αμέσως και χωρίς να αφήσουν ίχνη.

Σημάδια στους τοίχους

Σε ένα σπίτι που κυκλοφορούν παιδιά οι τοίχοι είναι αδύνατο να μείνουν αλώβητοι από κάθε λογής σημάδια που αν μείνουν πολύ καιρό δεν βγαίνουν με τίποτα. Κι όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάθε μαμά έχει έναν αναπάντεχο σύμμαχο που τη βγάζει ασπροπρόσωπη. Τα μωρομάντηλα είναι το τέλειο εργαλείο για να αφαιρέσουμε λεκέδες από τοίχους, αρκεί να ενεργήσουμε αμέσως, χωρίς καθυστέρηση.

Είδη υγιεινής

Η καθαριότητα του μπάνιου είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνεται συχνά, αλλά ο χρόνος δεν είνα πάντα αρκετός με συνέπεια τα είδη υγιεινής να μαζεύουν λεκέδες και σκόνη. Ένας γρήγορος τρόπος να απαλλαγούμε από αυτά χωρίς να κάνουμε ολόκληρη φασίνα είναι να χρησιμοποιήσουμε μωρομάντηλα που παίρνουν τη σκόνη, αφαιρούν τους λεκέδες και δεν χαράζουν τις προσελάνες, όπως θα έκανε ένα οποιοδήποτε πανί.

Λίπη σε μαγειρικά σκεύη

Τα λιπαρά υπολείμματα σε κατσαρόλες, τηγάνια και ταψιά μας ταλαιπωρούν πολύ συχνά, ειδικά όταν δεν έχουμε χρόνο να τα καθαρίσουμε αμέσως, μένουν πολύ ώρα και σκληραίνουν. Εάν όμως έχουμε πάντα πρόχειρα μωρομάντηλα στην κουζίνα μας, μπορούμε να κάνουμε ένα πρώτο καθάρισμα με αυτά, αφού το μωρομάντηλο δεν ανακατεύει τα λίπη αλλά τα αφαιρεί κάνοντας το πλύσιμο του σκεύους πολύ πιο εύκολο.

v