Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει: η ιστορία της εικόνας που συγκίνησε την Ελλάδα

Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει: η ιστορία της εικόνας που συγκίνησε την Ελλάδα

Μία από τις φωτογραφίες που μετέδωσαν ατόφιο το δράμα των κατοίκων της Εύβοιας και όλων των πυρόπληκτων περιοχών, είναι και εκείνη του Γιώργου Μουτάφη που απεικονίζει ένα μικρό κορίτσι να βγάζει το κεφάλι απ’ το παράθυρο του αυτοκινήτου και να κλαίει με φόντο την πύρινη λαίλαπα που κατάκαιγε τον τόπο της.

Πριν λίγες ώρες, ο φωτορεπόρτερ δημοσίευσε στο facebook ακόμη μία φωτογραφία εκείνων των τραγικών στιγμών, όπου απεικονίζεται ένας συνάδελφός του να προσπαθεί να ηρεμήσει τη μικρή Βαλεντίνα που βρισκόταν σε σοκ. Η αγωνία της, όπως και της μαμάς της, ήταν να επιστρέψει ζωντανός ο πατέρας της που είχε μείνει στο σπίτι τους για να το σώσει απ’ τις φλόγες.

Όπως μας περιγράφει ο Γιώργος Μουτάφης στο κείμενο που συνοδεύει τη φωτογραφία:

«Η Βαλεντίνα σταμάτησε να κλαίει.

H μικρή Βαλεντίνα κλαίει καθώς περιμένει να γυρίσει ο πατέρας της που έμεινε πίσω για να σώσει το σπίτι τους από την φωτιά.

Η μητέρα της σε κατάσταση σοκ επιχείρησε να επιστρέψει και να μπεί μέσα στην φωτιά για να δει αν είναι καλά ο άντρας της αλλά την σταματήσαμε. 

Σαν από μηχανής θεός ο συνάδελφος Nikos Christofakis έβγαλε απο το αυτοκίνητό του ένα μικρό παιχνίδι με σούπερ ήρωες και το χάρισε στο παιδί.

Μόνο αν είσαι γονιός ξέρεις πως να σταματήσεις το κλάμα ενός παιδιού!»

Σε σχόλιό του, μάλιστα, επιβεβαίωσε ότι εκτός από τον πατέρα της μικρής, σώθηκε και το σπίτι τους

Στο μεταξύ, με αφορμή την εμβληματική φωτογραφία, η οικογένεια της Βαλεντίνας έγινε πρωτοσέλιδο στη γερμανική Bild που κατέγραψε την τρομακτική εμπειρία τους, ως ένα μόνο δείγμα του τι περνάνε δεκάδες ελληνικές οικογένειες τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: Γιώργος Μουτάφης

v