Θέλω η κόρη μου να φοράει ό,τι θέλει χωρίς να επηρεάζεται απ' την κακία των άλλων

Θέλω η κόρη μου να φοράει ό,τι θέλει χωρίς να επηρεάζεται απ την κακία των άλλων

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, ειδικά για τις κόρες μας, να μεγαλώνουν αγαπώντας τον εαυτό τους και το σώμα τους και να μην επηρεάζονται από οτιδήποτε λέει ο καθένας γι’ αυτές. Να έχουν αυτοπεποίθηση και να κάνουν αυτό που τους αρέσει αντί να ευθυγραμμίζοντια με αυτό που προστάζει εμμέσως η γνώμη των άλλων. Αυτό θέλει και αυτή μαμά για την κόρη της, γι΄αυτό άρπαξε την ευκαιρία να της δώσει ένα πολύτιμο μάθημα αυτοπεποίθησης όταν τα παιδιά στην κατασκήνωση την κορόιδεψαν για το σώμα της.

«Φεύγοντας τις προάλλες για να πάρω την κόρη μου απ’ την κατασκήνωση, χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο άντρας μου. Με πήρε για να μου πει ότι ο λόγος που η κόρη μας άλλαξε μαγιό και από μπικίνι έβαλε ολόσωμο ήταν επειδή τα άλλα παιδιά την κορόιδευαν για το σώμα της.

Έμεινα άφωνη για λίγο και τον επέπληξα που την άφησ ενα το κάνει. Αλλά δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Είναι άντρας και δεν καταλαβαίνει πόσο πολύτιμες είναι αυτές οι ευκαιρίες για να μάθουμε στα παιδιά μας να αγαπάνε το σώμα τους.

Η κόρη μας έχει ένα πολύ όμορφο σώμα και δεν θα ‘πρεπε να νιώθει άσχημα επειδή κάποια παιδιά την κορόιδεψαν γι’ αυτό. Ούτε να αποφεύγει να φορέσει κάτι που της αρέσει για να μην την ξανακοροϊδέψουν. Πάντα για κάποιους θα είναι πολύ ελυσωμη ή πολύ μικροκαμωμένη και δεν ξέρω ‘γω τι άλλο. Εκείνη πρέπει να τα έχει καλά με τον εαυτό της και να μην επιτρέπει σε κανέναν να το αλλάξει αυτό με τα λόγια ή τις απόψεις του.

Ξέρω ότι ο κόσμος μας δεν είναι αγγελικά πλασμένος, αλλά έχει παραγίνει το κακό με όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να έχουν γνώμη για το πως θα είναι και τι θα φοράνε οι άλλοι.

Γι’ αυτό όταν επιστρέψαμε στο σπίτι, έκανα μια κουβέντα με την κόρη μου. Της εξήγησα όλα τα παραπάνω και της είπα πως αν θέλει, την επομένη που θα επέστρεφε στην κατασκήνωση, μπορεί να φορέσει το μπικίνι της.

Το φόρεσε, λοιπόν, και είμαι περήφανη γι’ αυτήν γιατί πήρε την απόφαση να μην επηρεαστεί από την κακία των άλλων και να κάνει αυτό που της αρέσει.

Είσαι η ηρωίδα μου, της είπα. Χαμογέλασε χαμηλώνοντας το βλέμμα της, αλλά εγώ το εννούσα: η κόρη μου είναι η μικρή μου ηρωίδα

Πηγή: kidspot.com.au
v