Πάτρα: Συνελήφθη η γιαγιά του 6χρονου που περιπλανιόταν μόνος του

Πάτρα: Συνελήφθη η γιαγιά του 6χρονου που περιπλανιόταν μόνος του

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, ένα 6χρονο αγόρι εντοπίστηκε από περαστικούς να περιπλανιέται μόνο του σε περιοχή της Πάτρας. Η αστυνομία οδήγησε το αγόρι σε ασφαλές μέρος, αλλά μέχρι πρότινος αδυνατούσε να βρει στοιχεία για το παιδί ή για τους γονείς του. Μάλιστα, το Χαμόγελο του Παδιού εξέδωσε ανακοίνωση αναζήτησης γονέων με μοναδικό στοιχείο τη φωτογραφία του παιδιού.

Τελικά οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ εντόπισαν τη γιαγιά του 6χρονου αγοριού και προχώρησαν στη σύλληψή της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η συγκεκριμένη γυναίκα είχε επωμιστεί με την ευθύνη της επίβλεψης και της φροντίδας του παιδιού τον τελευταίο μήνα.

Η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αποδίδει τη σύλληψη της στο γεγονός ότι δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα φύλαξης και έθεσε σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του μικρού αγοριού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, μια ημεδαπή γυναίκα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Ειδικότερα, προχθές τα ξημερώματα εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ανήλικο αγόρι ηλικίας έξι ετών, το οποίο περιφερόταν μόνο του σε κεντρικό δρόμο της πόλης και στη συνέχεια κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Πατρών, μεταφέρθηκε από υπάλληλο Συλλόγου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών, προκειμένου να του διενεργηθούν ιατρικές εξετάσεις.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εντόπισαν στην οικία της, την συλληφθείσα – γιαγιά του ανήλικου-, στην οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, είχε ανατεθεί η επίβλεψη και η φροντίδα του εξάχρονου τον τελευταίο μήνα και δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα φύλαξης του, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική του ακεραιότητα».

Πηγή: iefimerida.gr

v