Ενώ παίρνω duphaston έχει καθυστερήσει η περίοδός μου. Τι φταίει;

Ενώ παίρνω duphaston έχει καθυστερήσει η περίοδός μου. Τι φταίει;

Ερώτηση:
Έχω ξεκινήσει εδώ και 3 μήνες θεραπεία με το duphaston. Τους προηγούμενους δύο μήνες είχα περίοδο 24-28 ημερών. Αυτή την φορά, έχει καθυστερήσει αρκετές μέρες... Τι φταίει;
Απάντηση:

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι μια εξέτασγ β-χοριακής για να δείτε εάν υπάρχει εγκυμοσύνη επειδή το ότι παίρνετε Duphaston δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος. Από ’κει και ύστερα, είναι απαραίτητος ένας πληρέστερος έλεγχος ο οποίος αφορά και το θυρεοειδή, την προλακτίνη (την υπόφυση δηλαδή και τις γυναικολογικές ορμόνες), ο οποίος θα βοηθήσει να κατανοήσετε την καθυστέρηση της περιόδου.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v