Γυναίκα έσωσε νεογέννητο απ' τα σκουπίδια: «Βρέθηκα εκεί σαν από θαύμα!»

Γυναίκα έσωσε νεογέννητο απ τα σκουπίδια: «Βρέθηκα εκεί σαν από θαύμα!»

Μια γυναίκα στο Σικάγο, σταμάτησε με το αυτοκίνητό της να πάρει κάτι από τα σκουπίδια όταν βρέθηκε μπροστά σε μια τρομερή ανακάλυψη: μέσα στη συρταριέρα που της τράβηξε την προσοχή, υπήρχε εγκαταλελλειμένο ένα νεογέννητο αγοράκι και ευτυχώς, ήταν ακόμη ζωντανό. Αμέσως κάλεσε τις αρχές, οι οποίες οδήγησαν το μωρό σε ασφαλές μέρος και έκτοτε αναζητούν τους γονείς του.

Το μωρό, σύμφωνα με τη γυναίκα, είχε κουρνιάσει μέσα σε ένα συρτάρι. Όταν το είδε το κράτησε στην αγκαλιά της και κοίταξε τριγύρω μήπως δει κάποιον ενήλικα και πιθανό δράστη της απάνθρωπης πράξης. Δεν είδε κανέναν και κάλεσε την αστυνομία και τις πρώτες βοήθειες. Όταν ήρθαν οι νοσοκόμοι τους παρέδωσε το μωρό κι εκείνοι διαπίστωσαν ότι ανέπνεε καλά και δεν έδειχνε να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

Όπως είπε στα τοπικά ΜΜΕ, η γυναίκα περνούσε τυχαία από εκείνο το σημείο όταν είδε μια συρταριέρα με ωραία πόμολα πεταμένη στα σκουπίδια. Σταμάτησε να τα αφαιρέσει και έτσι βρήκε το μωρό που στάθηκε τόσο τυχερό μέσα στην ατυχία του. Ειδικά, αν αναλογιστεί κανείς ότι λίγες ώρες μετά θα περνούσε το σκουπιδιάρικο του Δήμου και η εξέλιξη θα ήταν οδυνηρή.

«Σκέφτομαι ξανά και ξανά αυτό που συνέβη», είπε η γυναίκα, «και σφίγγεται η καρδιά μου. Προσπαθώ να μη σκέφτομαι ότι κάποιος εγκατέλειψε ένα μωρό και να εστιάζω στο πως βρέθηκα εκεί σαν από θαύμα και σώθηκε μια αθώα ζωή».

Μιλώντας στις κάμερες, μια αποσβολωμένη γειτόνισα είπε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει πως κάνει κάποιος κάτι τέτοιο: «Ακόμη και αν θέλεις να αφήσεις το παιδί σου, υπάρχουν πολλές επιλογές… ένα νοσοκομείο, μια εκκλησία, η πυροσβεστική, ακόμη και στο σπίτι μου. Χτύπα μου το κουδούνι και φύγε και θα έκανα εγώ τα υπόλοιπα. Υπάρχει χειρότερο πράγμα απ’ το να αφήνεις ένα μωρό να πεθάνει στα σκουπίδια;»

Πηγή: cafemom.com

v