Η περίοδός μου έχει αργήσει πολύ. Μήπως φταίει ότι περασα Covid;

Η περίοδός μου έχει αργήσει πολύ. Μήπως φταίει ότι περασα Covid;

Ερώτηση:
Τον Ιούλιο δεν μου ήρθε περίοδος. Την περιμένω τον Αύγουστο και, αν και πονάω εδώ και αρκετές ημέρες, δεν έχει έρθει. Μήπως έχει επηρεάσει την περίοδό μου το γεγονός ότι τον προηγούμενο μήνα πέρασα Covid, εξουθενώθηκε ο οργανισμός μου και ήπια αρκετά depon; Επίσης, στα τέλη Ιουλίου που περίμενα περίοδο έκανα σεξ για πρώτη φορά. Έχω κάνει τεστ εγκυμοσύνης και είναι αρνητικό, αλλά έχω αγχωθεί πολύ. Τί πρέπει να κάνω;
Απάντηση:

Η περίοδός σας μετά από μια νόσηση με COVID-19 και μάλιστα έντονη, όπως μου την περιγράφετε, είναι λογικό να καθυστερησεί. Όσον αφορά την πιθανότητα εγκυμοσύνης καλό θα ήταν να κάνετε ένα τεστ κυήσεως στο αίμα για χοριακή γοναδοτροπίνη, ώστε να ξέρετε σίγουρα.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v