Ολόκληρη η τραγωδία του Αφγανιστάν στο βλέμμα ενός παιδιού...

Ολόκληρη η τραγωδία του Αφγανιστάν στο βλέμμα ενός παιδιού...

Την ώρα που οι Ταλιμπάν έχουν κατάλάβει ήδη την εξουσία και επιχειρούν να καθησυχάσουν τη διεθνή κοινή γνώμη για όσα περιλαμβάνει η επόμενη μέρα για γυναίκες, παιδιά και αντιφρονούντες, χιλιάδες φωνές ενώνονται διεθνώς απευθύνοντας κραυγή αγωνίας για όσα θα επακολουθήσουν.

Μία από αυτές είναι και εκείνη των υπεύθυνων της σελίδας The Afghan στο Instagram, που με τα ποστ τους προσπαθούν να αφυπνήσουν και να εστιάσουν την προσοχή του κόσμου στην τραγωδία του Αφγανιστάν, η οποία φυσικά είναι ο σκοτεινός επίλογος σε ένα δράμα που κρατάει πάρα πολλά χρόνια και έχει πολλούς υπαίτιους.

Πρόσφατα, μάλιστα, ανέβασαν ένα βίντεο που, όπως υποστηρίζουν, είναι τραβηγμένο μετά από κάποια από τις εκρήξεις βομβών που τάραξαν πρόσφατα την περιοχή του Χελμάντ αφήνοντας πίσω αρκετούς τραυματίες και νεκρούς αμάχους. Στο βίντεο, βλέπουμε ένα τραυματισμένο μικρό κορίτσι που μόλις έχει χάσει τον πατέρα του από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, να απαντά αποσβολωμένο στις ερωτήσεις των ανθρώπων που βρέθηκαν δίπλα της.

Στο βλέμμα της, μπορούμε να διαβάσουμε όλη την απόγνωση του αφγανικού λαού και να αντιληφθούμε το μέγεθος της τραγωδίας που, για ακόμη μια φορά, τα μεγάλα θύματά της είναι τα παιδιά – το μέλλον κάθε τόπου.

Οι υπεύθυνοι της σελίδας, συνοδεύουν την ανάρτησή τους με ένα αφοπλιστικό κείμενο που, σε ένα τμήμα του, λέει: 

«Εκείνοι που υποφέρουν περισσότερο είνα οι πλέον ανυπεράσπιστοι από εμάς. Σαν αυτό το μικρό κορίτσι που έγινε αναίτια μάρτυρας της αδικαιολόγητης δολοφονίας του πατέρα της. Πήγαινε μαζί του στην πόλη, σε έναν γιατρό για την θεραπεία της, όταν έχασε για πάντα τον μοναδικό άνθρωπο που θα μπορούσε να σκουπίσει τα δάκρυά της. Το κλάμα της μου ράγισε την καρδιά, παρά το ότι έχουμε συνηθίσει πια την εικόνα της αιματοχυσίας. Κι όμως, κάθε παιδί κουβαλάει τον δικό του σταυρό και υποφέρει τις δικές του συνέπειες. Στο Χελμάντ, μια βόμβα εξερράγη στην άκρη του δρόμου και άφησε αυτό το κορίτσι χτυπημένο, ορφανό και πληγωμένο για όλη του τη ζωή. Τα παιδιά μας δεν μπορούν καν να ξεχωρίσουν τον εχθρό απ’ τον σύμμαχο, αλλά είναι εκείνα που πληρώνουν περισσότερο.»

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Afghan / افغان (@theafghan)

Πηγή: thetoc.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v