Πάτρα: Έδιωξαν μαμά με αυτιστικό παιδί από κατάστημα λόγω μάσκας

Πάτρα: Έδιωξαν μαμά με αυτιστικό παιδί από κατάστημα λόγω μάσκας

Έντονο επεισόδιο σημειώθηκε σε πολυκατάστημα της Πάτρας όταν μητέρα αυτιστικού παιδιού βρέθηκε αντιμέτωπη με υπάλληλο καταστήματος επειδή το 5,5 ετών παιδί της… δεν δεχόταν να φορέσει μάσκα.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η ίδια η μητέρα στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο υπάλληλος που ήταν επί της υποδοχής των πελατών απαγόρευσε την είσοδο μητέρας και γιου με την αιτιολογία ότι ο μικρός δεν φορούσε μάσκα, σύμφωνα με τη σχετική οδηγία του ΕΟΔΥ. 

Ομως η μητέρα είχε μαζί της έγγραφη απόφαση του ΚΕΠΑ σύμφωνα με την οποία ο μικρός μπορούσε να μη φορά μάσκα επειδή έχει αυτισμό. Η μητέρα τόνισε στον υπάλληλο πως τα άτομα με τέτοιου είδους παθήσεις εξαιρούνται από την σχετική απόφαση. Για να τον πείσει του έδειχνε συνεχώς την απόφαση του ΚΕΠΑ που εξαιρεί – ειδικά τα άτομα με αυτισμό – από την υποχρέωση να φορούν μάσκα.

Όπως ήταν φυσικό, το παιδί αναστατώθηκε υπό την πίεση του περιστατικού, ο υπάλληλος όμως δεν πτοήθηκε και η μητέρα αναγκάστηκε να πάρει το παιδί και να φύγει. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του καταστήματος ο οποίος υποστήριξε πως «δεν έχουν λάβει τις απαραίτητες διευκρινίσεις» για να ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν. 

«Είμαι έξω φρενών, όχι τίποτε άλλο, αλλά για το παιδί μου που ταλαιπωρήθηκε χωρίς λόγο και όταν οι νόμοι για την περίπτωσή του είναι ξεκάθαροι», είπε η γυναίκα στην επικοινωνία της με την εφημερίδα.

Πηγή: pelop.gr

v