14χρονος έπεσε με ποδήλατο σε αφύλαχτο φρεάτιο - το κράνος του έσωσε τη ζωή

14χρονος έπεσε με ποδήλατο σε αφύλαχτο φρεάτιο - το κράνος του έσωσε τη ζωή

Η δημοσιογράφος Αναστασία Ουζούνη ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στο Βέλγιο με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά. Πρόσφατα, ενώ ήταν σε διακοπές στην Ελλάδα, ο 14χρονος γιος της είχε ένα σοβαρό ατύχημα, όταν έπεσε με το ποδήλατό του σε μία ε ένα βαθύ ανοιχτό φρεάτιο στην παραλία όπου παραθέριζαν. Το αποτέλεσμα ήταν να υποστεί σοβαρές κακώσεις σε όλο του το σώμα, οι οποίες τον ταλαιπωρούν ακόμη στέλνοντάς τον από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

Το ατύχημα συνέβη στην παραλία της Ερατεινής, στη Φωκίδα. Ήταν βράδυ και έκανε βόλτα με το ποδήλατό του κατά μήκος της παραλίας όταν ξαφνικά βρέθηκε στο κενό. Για καλή του τύχη, φορούσε κράνος όπως έχει μάθει να κάνει στο Βέλγιο, όπου διαμένιε μόνιμα η οικογένειά του. Δυστυχώς, υπέστη πολλούς τραυματισμούς στο πρόσωπο και έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ είναι άγνωστο το πότε θα τελειώσει η ταλαιπωρία του, ώστε να επιστρέψει υγιής στο σπίτι του.

Στο μεταξύ, οι γονείς του έχουν ήδη καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που οφείλουν. Κατά τα φαινόμενα, κύρια υπεύθυνος για το συγκεκριμένο έργο που προκάλεσε το ατύχημα είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Αυτές τις ημέρες, η μητέρα του παιδιού εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αγανάκτηση και την οργή της για τους υπεύθυνους που άφησαν αφύλαχτο ένα φρεάτιο βάθους 2 μέτρων, στήνοντας μια κανονική παγίδα θανάτου για ανυποψίαστους περαστικούς και ποδηλάτες. Σε σχετική ανάρτησή της στο facebook, έγραψε:

«“Αν δεν φορούσες κράνος δε θα ήσουν εδώ τώρα να συζητάμε…” Αυτή ήταν η πρώτη κουβέντα του νευροχειρουργού σήμερα στον Γιάννη!!!  Άλλη μία μέρα στο νοσοκομείο...   

Ο Γιάννης μου για ένα εξάμηνο απαγορεύεται να μπει στο αεροπλάνο. Σε μία εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία στο Βέλγιο και το παιδί πηγαινοέρχεται στα νοσοκομεία στην Ελλάδα από τις 8 Αυγούστου. Τόσος πόνος, τόση ταλαιπωρία, τόση αγωνία επειδή κάποιοι δολοφόνοι, εγκληματίες έστησαν θανάσιμη παγίδα στο παιδί μου!!! Πόση ντροπή πια!!!»

Πηγή: flamis.gr

v