Ζάκυνθος: 9χρονος έπεσε νεκρός από ηλεκτροπληξία ενώ έπαιζε κρυφτό

Ζάκυνθος: 9χρονος έπεσε νεκρός από ηλεκτροπληξία ενώ έπαιζε κρυφτό

Τραγικό τέλος βρήκε ένα 9χρονο αγόρι από την περιοχή Τσιλιβή της Ζακύνθου, αργά το βράδυ του Σαββάτου. Το άτυχο παιδί έπαιζε μαζί με τους φίλους του, δίπλα από το σπίτι του, όταν πήγε να κρυφτεί πίσω από τις εγκαταστάσεις κλιματιστικών ενός ξενοδοχείου. Κάποιο απ’ αυτά, ωστόσο, παρουσίασε διαρροή ρεύματος και όταν το παιδί ακούμπησε πάνω του, σκοτώθηκε ακαριαία.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου που κατέφτασε άμεσα δεν κατάφερε να επαναφέρει στη ζωή το παιδί, βυθίζοντας τη μικρή τοπική κοινωνία στη θλίψη. Το άτυχο παιδί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου στο χωρίς σφυγμό. Όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω του, αλλά δυστυχώς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι.

Στο σημείο της τραγωδίας έφτασε και η Αστυνομία, η οποία προσήγαγε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, στο χώρο του οποίου έχασε τη ζωή του το 9χρονο αγόρι, αλλά και τον ηλεκτρολόγο και ψυκτικό της επιχείρησης. Οι συλληφθέντες θα παρουσιαστούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

Καταρρακωμένοι οι γονείς του 9χρονου παιδιού που βρήκε μοιραίο θάνατο, στη Ζάκυνθο, από ηλεκτροπληξία, αδυνατούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν το τραγικό συμβάν που σημάδεψε τη ζωή τους. «Δεν έχω λόγια... Μου το έφερε νεκρό στα χέρια ο πατέρας του φίλου του και γείτονάς μου. Έφυγε ακαριαία από τη ζωή, δεν ακούστηκαν φωνές. Έπαιζαν κρυφτό τα παιδιά μας και το δικό μου κρύφτηκε πίσω από κάποιες αφύλαχτες εγκαταστάσεις κλιματιστικών ενός ξενοδοχείου», λέει ο πατέρας του παιδιού, «Τον είδαν οι φίλοι του ότι δεν είχε τις αισθήσεις του το παιδί μου και ένα από τα παιδιά έτρεξε και το είπε αμέσως στον πατέρα του κι εκείνος στη συνέχεια, το πήρε αγκαλιά και μου το έφερε έντρομος. Θα μπορούσαν να είχαν κρυφτεί κι άλλα παιδάκια σε εκείνο το σημείο και να θρηνούσαμε τώρα κι άλλες αθώες ψυχούλες. Θα κινηθώ νομικά».

Οι εγκαταστάσεις των κλιματιστικών ήταν έξω από το χώρο του ξενοδοχείου και αφύλαχτες, πολύ κοντά στο σπίτι και στη γειτονιά του άτυχου 9χρονου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιο απ’ αυτά παρουσίασε διαρροή ρεύματος και όταν το παιδί ακούμπησε πάνω του, σκοτώθηκε ακαριαία.

«Πρόκειται για μια μεγάλη τραγωδία που αδυνατούμε να πιστέψουμε αυτή τη στιγμή. Είναι φίλοι μας η οικογένεια του άτυχου 9χρονου και οι γονείς του είναι σοκαρισμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος της κοινότητας Πλάνου - Τσιλιβή, Διονύσης Γιακουμέλος.

Πηγή: protothema.gr

v