Της έπεσε το εγγόνι απ' τη σκάλα κι είπε στη μαμά «τα μωρά δεν παθαίνουν τίποτα»

Της έπεσε το εγγόνι απ τη σκάλα κι είπε στη μαμά «τα μωρά δεν παθαίνουν τίποτα»

Μπορεί να μας είναι δύσκολο να αφήσουμε το μωρό μας σε άλλα χέρια, έστω και για μερικές ώρες, αλλά κάποιες φορές δεν έχουμε άλλη επιλογή. Mια μητέρα ωστόσο, που εμπιστεύτηκε το 3 μηνών μωρό της στη γιαγιά του συζύγου της, το μετάνιωσε και ορκίστηκε ότι δεν πρόκειται ποτέ να το ξανακάνει.

Ο λόγος δεν ήταν η ηλικία της γιαγιάς, αλλά το γεγονός ότι το βρέφος της έπεσε από τις σκάλες και αρνήθηκε να καλέσει ασθενοφόρο, λέγοντας στην έντρομη μητέρα ότι τα μωρά δεν παθαίνουν τίποτα! Το αγοράκι δυστυχώς, όμως, έπαθε κάταγμα στο κεφάλι...

«Η γιαγιά του άντρα μου έχει μια ιδιαίτερη φιλοσοφία τύπου ''όλα θα πάνε καλά στο τέλος''. Δεν πίστευα βέβαια ότι το ίδιο πιστεύει και για την ασφάλεια των νεογέννητων, αλλιώς ποτέ δεν θα της άφηνα να προσέχει τον 3 μηνών γιο μου. Ούτε για 3 ώρες», έγραψε η μητέρα στην ανάρτησή της στο Reddit.

Όπως εξήγησε ο μικρός γλύστρισε από τα χέρια της γιαγιάς ενώ εκείνη κατέβαινε τις σκάλες και προσγειώθηκε με το κεφάλι στο σκαλί. Όταν συνέβη το περιστατικό, η γιαγιά κάλεσε τον γιο της, ο οποίος της είπε να κλείσει αμέσως το τηλέφωνο και να επικοινωνήσει με τους γονείς. 

«Όταν επικοινώνησε μαζί μου δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα από τα ουρλιαχτά του γιου μου. Κατάλαβα αμέσως ότι κάτι δεν πάει καλά. Της είπα να καλέσει αμέσως ασθενοφόρο και μετά να με πάρει πίσω να μου πει τι συνέβη μόλις το ασθενοφόρο ήταν καθ 'οδόν» συνέχισε η μαμά στην ανάρτησή της.

«Άρχισε να μου τα μασάει και να υποτιμάει τη σοβαρότητα της κατάστασης λέγοντάς μου ''Δεν χρειάζεται ασθενοφόρο. Τα μωρά είναι πιο σκληρά απ' ότι νομίζουμε, είναι σαν να είναι φτιαγμένα από λάστιχο''». Μόνο όταν την πίεσε για περισσότερες λεπτομέρειες η γιαγιά παραδέχτηκε ότι επρόκειτο για χτύπημα στο κεφάλι.

Συνέχισε λέγοντας «Έκλεισα το τηλέφωνο και κάλεσα το ασθενοφόρο γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω άλλο χρόνο προσπαθώντας να την πείσω ότι ο τραυματισμός στο κεφάλι ενός μωρού τριών μηνών είναι σοβαρό πράγμα» Η μητέρα συνάντησε τη γιαγιά και το μωρό της στο νοσοκομείο όπου η γιαγιά συνέχισε να υποβαθμίζει το σκηνικό.

«Στο νοσοκομείο μου είπε ότι αντιδρώ υπερβολικά και ότι το παιδί θα είναι μια χαρά. Δεν άντεξα και την ανάγκασα να φύγει. Όπως φάνηκε ο γιος μου έχει ένα μικρό κάταγμα στο κρανίο του, το οποίο θα επουλωθεί μόνο του, αν και θα χρειαστούν δύο μήνες. Είμαστε απίστευτα τυχεροί. Ο γιατρός είπε ότι μια τέτοια πτώση θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει εγκεφαλικό τραυματισμό. Και η γιαγιά του συζύγου μου που δίσταζε να καλέσει ασθενοφόρο θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο σοβαρής αναπηρίας ή θανάτου!»

Όταν αργότερα η γιαγιά κάλεσε τους γονείς για να μάθει πως είναι ο μικρός αντί να ζητήσει συγγνώμη, τους είπε «Τι σας είπα όλα καλά δεν είναι;» Εκνευρισμένη καθώς ήταν όμως η μητέρα της είπε ψέματα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Καθώς μετά όμως την κυρίεψαν οι τύψεις τηλεφώνησε σε όλη την οικογένεια και τους είπε τα καθέκαστα.

Πολλοί χρήστες κατηγόρησαν την μαμά ότι το παράκανε με το ψέμα της, ωστόσο αρκετοί πήραν το μέρος της.

Πηγή: kidspot.com.au

v