Μαμά 4 παιδιών κυνήγησε το όνειρό της και πέρασε στην σχολή που λαχταρούσε

Μαμά 4 παιδιών κυνήγησε το όνειρό της και πέρασε στην σχολή που λαχταρούσε

Δεν είναι λίγες οι μαμάδες που αποφασίζουν να επιστρέψουν στα θρανία και να κυνηγήσουν το όνειρο των πανεπιστημιακών σπουδών, έστω και πιο αργά απ’ ότι κάνουν οι υπόλοιποι. Μια από αυτές είναι και η Μαρία Ξυπάκη Σαρούκου απ’ το Ηράκλειο Κρήτης, που όχι μόνο έδωσε πανελλήνιες αλλά κατάφερε και να περάσει στη σχολή που επιθυμούσε όταν ξεκινούσε αυτό το δύσκολο ταξίδι.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η πανευτυχής φοιτήτρια δεν σταμάτησε εκεί, αλλά έπεισε τον σύζυγό της να κυνηγήσει κι αυτός το όνειρο των σπουδών ξεκινώντας από την εγγραφή του στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας.

Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά, θα βρει την Μαρία να φοιτά στο τμήμα που ήθελε εξαρχής, τη Σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου. Πριν ξεκινήσει, όμως, έστειλε ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα μέσα από τα social media:

«Πόσο δύσκολο θεέ μου ήταν να ξυπνώ νωρίς το πρωί για να πηγαίνω στη δουλειά, να σχολάω και στη συνέχεια να κάνω μάθημα ως τις 11 το βράδυ. Αρχές του έτους λύγισα και λέω “Τέλος ως εδώ ήταν, δεν αντέχω άλλο” μα μια φωνή μέσα μου φώναζε “Τώρα Μαρία, λίγο έμεινε ακόμα, θα τα καταφέρεις, μπορείς!” Σήκωσα κεφάλι, μάζεψα τις δυνάμεις μου και συνέχισα.

Δεν είχα σκοπό να δώσω πανελλήνιες, ήθελα απλά να πάρω ένα δεύτερο πτυχίο, αλλά το πείσμα και η επιμονή των εξαίρετων καθηγητών μου με οδήγησαν να κάνω το βήμα αυτό. Τους ευχαριστώ θερμά!!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως και στην οικογένεια μου, στον άντρα μου, στα παιδιά μου, στους ήρωες μου, που ανέχτηκαν τα νεύρα μου , τις φωνές μου!!! Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ε ναι λοιπόν τα κατάφερα! Μη έχοντας διδαχθεί τα 2 από τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα, με μηδέν χρηματικό κόστος κατάφερα και συγκέντρωσα σχεδόν 14.000 μόρια και πέρασα στην 1η μου επιλογή, ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Ηράκλειο.

Θέλει πίστη σε ότι κάνεις!

Πίστεψε στον εαυτό σου και  τότε θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου και να κατακτήσεις τα όνειρά σου!

Να ξέρετε ότι οι κόποι και οι προσπάθειες πάντα ανταμείβονται!»

Μήνυμα έστειλε και ο σύζυγός της Νίκος Σαρούκος, δηλώνοντας περήφανος και ονομάζοντας την σύζυγο του παράδειγμα προς μίμηση:

«Είμαι περήφανος για αυτό που κατάφερε η γυναίκα μου! Είναι παράδειγμα προς μίμηση και έτσι μου έδωσε κίνητρο να γραφτώ κι εγώ φέτος στο σχολείο. Ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις τα όνειρά σου».

Πηγή: neakriti.gr

v