Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας, αλλά έχω καθυστέρηση και το τεστ είναι αρνητικό. Τι συμβαίνει;

Πήρα το χάπι της επόμενης μέρας, αλλά έχω καθυστέρηση και το τεστ είναι αρνητικό. Τι συμβαίνει;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Είχα σεξουαλική επαφή 3 μέρες αφού τελείωσε η περίοδός μου, αλλά επειδή έγινε ελεύθερα, μετά από 1 ώρα επισκέφθηκα φαρμακείο για το χάπι της επόμενης ημέρας. Αφού το πήρα, περίοδος δεν μου έχει έρθει ακόμα. Έχω 9 μέρες  καθυστέρηση και επίσης, έκανα τεστ εγκυμοσύνης και είναι αρνητικό. Θα μπορούσατε να με διαφωτίσετε λίγο γιατί λόγω άγχους σκέφτομαι διάφορα. Σας ευχαριστώ.
Απάντηση:

Το χάπι της επόμενης ημέρας δημιουργεί μεγάλη αναταραχή στις ορμόνες με αποτέλεσμα, να μην υπάρχει φυσιολογική ωοθηλακιορρηξία. Ως εκ τούτου η επόμενη περίοδος είναι μπερδεμένη. Αν ανησυχείτε πολύ πρέπει να κάνετε έναν υπέρηχο μήτρας ωοθηκών.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά «Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v