Μήπως η φίλη σου ζηλεύει τον γάμο σου;

Μήπως η φίλη σου ζηλεύει τον γάμο σου;

Πολλές φορές ακούμε –κυρίως από άντρες- ότι δεν υπάρχει αληθινή φιλία μεταξύ γυναικών, καθότι θεωρούμαστε ανταγωνιστικές και ζηλιάρες. Εμείς ωστόσο, πιστεύουμε ότι στη λίστα με τους προσωπικούς κυματοθραύστες, η φίλη βρίσκεται πολύ ψηλά. Κάνοντας παρέα με έναν άνθρωπο, όμως, ανακαλύπτεις πολλά για τον χαρακτήρα και το ποιόν του. Και ενώ μπορεί να έχει πολλά καλά στοιχεία που να σου ταιριάζουν, αν ζηλεύει, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.

Υπάρχουν ζήλιες και ζήλιες. Μπορεί να ζηλέψεις τη φίλη σου που είναι πιο αδύνατη από σένα (και να στενοχωρηθείς!), αλλά μετά από λίγο να το ξεχάσεις, τρώγοντας μια πάστα και υπάρχει και ο φθόνος. Το να σε τρώει δηλαδή το σαράκι της ζήλιας επειδή η φίλη σου είναι πιο ευτυχισμένη στον γάμο της και να θες να τη σαμποτάρεις.

Ευτυχώς, αυτούς τους ανθρώπους μπορείς να τους καταλάβεις και να τους απομακρύνεις άμεσα από τη ζωή σου, καθώς μόνο δυστυχία και προβλήματα θα σου προκαλέσουν. Αν απαντήσεις ναι  στις περισσότερες από αυτές τις ερωτήσεις, τότε ήρθε μάλλον η στιγμή να κάνεις μια πολύ σοβαρή κουβέντα με την «κολλητή» σου.

Σε προσβάλλει μπροστά στον σύντροφό σου;

Μεταξύ φίλων γίνονται πολλά πειράγματα και αστεϊσμοί. Ωστόσο, μια λεπτή γραμμή χωρίζει το πείραγμα... από την κακεντρέχεια! Αν η φίλη σου σε πειράζει τόσο πολύ που φτάνει σε σημείο να σε προσβάλλει, τότε μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς κατά πόσο είναι φίλη σου.

Σε υποτιμάει;

Προκειμένου να δείξει ότι υπερέχει σε σχέση με σένα, είναι ικανή να σε υποτιμήσει με χίλιους δυο τρόπους μπροστά σε άλλους και κυρίως μπροστά στον σύντροφό σου. Άλλες φορές πάλι μειώνει τους κόπους και τις προσπάθειές σου, απαξιώνοντας τις επιτυχίες σου.

Υπεραναλύει τους τσακωμούς που έχεις μαζί του;

Με τους φίλους μας θα μοιραστούμε και τα καλά της σχέσης μας, αλλά και τα κακά. Η φίλη όμως που σαμποτάρει τη σχέση - έστω και άθελά της- θα αγνοήσει όλα τα όμορφα και θα εστιάσει στα άσχημα, αφού πρώτα τα μεγαλοποιήσει. Για παράδειγμα, θα υπεραναλύσει τους τσακωμούς που έχεις με τον σύντροφό σου και θα προσπαθήσει να τον βγάλει «τον κακό» της υπόθεσης.

Προσπαθεί να σε καπελώσει όταν βγαίνετε ζευγάρια;

Όταν βγαίνετε μαζί με τους άντρες σας, προσπαθεί όλη την ώρα να βρίσκεται στο επίκεντρο. Προκειμένου να το πετύχει θα κάνει χοντροκομμένα αστεία εις βάρος σου και θα σας συγκρίνει συνεχώς μέχρι να αποδείξει ότι εκείνη είναι καλύτερη. Φυσικά, όταν δεν τα καταφέρνει, σε διακόπτει συνεχώς και στρέφει την κουβέντα γύρω από την ίδια.

Σου δίνει κακές συμβουλές;

Αν πιστέψουμε ότι ο καθένας μας έχει ένα μικρό αγγελάκι στον έναν του ώμο και ένα μικρό διαολάκι στον άλλο, εκείνη έχει κάνει κόμμα με το δεύτερο και προσπαθεί να σε οδηγήσει σε λάθος μονοπάτια και επιλογές. Συμβουλές του τύπου «έλα μωρέ, φλέρταρε και λίγο τι θα πάθεις» μόνο να καταστρέψουν την ευτυχία σου μπορούν.

H ζωή είναι πολύ μικρή για κακούς φίλους! Η αληθινή φίλη ποτέ δεν θα λυπηθεί με τη χαρά σου, ούτε θα φθονήσει την ευτυχία σου. Ούτε θα σε πληγώσει, ούτε θα σε εξευτελίσει...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v