Η φίλη που τα λέει σταράτα δεν πρόκειται να σε προδώσει ποτέ!

Η φίλη που τα λέει σταράτα δεν πρόκειται να σε προδώσει ποτέ!

Από μια ηλικία και μετά οι φίλες, αυτές που αποκαλούμε οικογένειά μας, είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Είναι εκείνες που δεν χάθηκαν μέσα στα χρόνια και τις υποχρεώσεις, αλλά παρέμειναν δίπλα μας στα καλά και κυρίως στα άσχημα. Ανάμεσα σε αυτές τις υπέροχες γυναίκες ωστόσο, ξεχωρίζει μία! Aυτή που δεν μασάει τα λόγια της και λέει τα πράγματα με το όνομά τους. 

Τέτοιοι τύποι ανθρώπων δεν πρόκειται να σε προδώσουν ποτέ - γι' αυτό αν έχεις μια τέτοια φίλη, κράτα τη στη ζωή σου σαν φυλαχτό γιατί:

Δεν λέει ψέματα για να μη χαλάσει τη ζαχαρένια σου

Υπάρχουν άνθρωποι που θα πούνε ψέματα προκειμένου να μην πληγώσουν τον άλλον και για να αποφύγουν να γίνουν δυσάρεστοι. Θα κρατήσουν αυτό που πιστεύουν για τον εαυτό τους και θα... χαϊδέψουν αυτιά, κρατώντας έτσι ψεύτικες ισορροπίες. Σε μια αληθινή φιλία, όμως, δεν χωράνε ψέματα! 

Χρειαζόμαστε φίλες που να μας λένε τα πράγματα με το όνομά τους. Να μας καθοδηγούν όταν χάνουμε τον δρόμο μας και να μας συνεφέρουν όταν είναι απαραίτητο. Με ψυχραιμία και ενίοτε σκληρά λόγια, καμία φιλία δεν χάλασε.

Θα σε κρίνει αυστηρά γιατί όντως θέλει το καλό σου

Είναι δύσκολο να πεις σε κάποιον που αγαπάς να διορθώσει πτυχές του εαυτού του που τον πάνε πίσω. Κι είναι αρκετά δυσάρεστο να κρίνεις αυστηρά την καλύτερή σου φίλη! Η κολλητή, όμως, που έχει μάθει να τα λέει έξω απ' τα δόντια θα το κάνει, γιατί θέλει το καλό σου.

Όταν χρειάζεται, θα πει και μια κουβέντα παραπάνω -ίσως και με δασκαλίστικο ύφος - γιατί γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυνατότητές σου. Το χαίρεται πραγματικά όταν γίνεσαι καλύτερη και δεν θέλει να μένεις στάσιμη. 

Είναι... αυτό που λέμε «τάφος»

Συνήθως, οι άνθρωποι που σου λένε αυτό που πιστεύουν χωρίς να το πηγαίνουν γύρω-γύρω, ξέρουν να κρατούν μυστικά. Μπορείς να τους εμπιστευτείς άφοβα και να τους εκμυστηρευτείς ακόμα και τις πιο άσχημες σκέψεις σου.

Αυτή η υπέροχη φίλη θα κρατήσει τα μυστικά σου σαν να είναι δικά της, θα ακούσει τους φόβους και τις ανασφάλειες σου και δεν θα σε… κουτσομπολέψει ποτέ. Γιατί πολύ απλά δεν είναι τέτοιο το στιλ της. Αν έχει κάτι να πει, θα στο πει μπροστά σου! 

Θα σου πει τις αλήθειες που δεν θέλεις να ακούσεις, αλλά τις χρειάζεσαι 

Γιατί έτσι είναι οι αληθινοί φίλοι. Χαίρονται με τη χαρά σου και στα δύσκολα βάζουν...πλάτη. Κρίνουν την κατάσταση με ψυχραιμία, κάθονται δίπλα σου κρατώντας σου το χέρι και σε σηκώνουν όταν έχεις πιάσει πάτο.

Αυτή η φίλη που έχεις στο μυαλό σου, πάντα αυτό έκανε. Δεν είπε ποτέ «έλα μωρέ σιγά, τι περνάς; Μην κάνεις έτσι!», ούτε όμως «Ναι, δίκιο έχεις αλλά είναι καλό παιδί. Δώσ' του μια δεύτερη ευκαιρία».

Όταν λέει «συγγνώμη» το εννοεί

Είναι αλήθεια ότι δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο να παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Εκτός απ' αυτή τη φίλη... Δεν φοβάται να κοντραριστεί, να διαφωνήσει ή να πει τα πράγματα με το όνομά τους, γεγονός που την κάνει κάτι παραπάνω από πρόθυμη να ζητήσει συγγνώμη.

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να έχουμε δίπλα μας κακούς φίλους. Κρατήστε όσους δεν είναι τόξικοι και όσους έχουν αποδείξει την αξία τους. Και φυσικά, φυλάξτε σαν κόρη οφθαλμού αυτή τη φίλη που τα λέει σταράτα, γιατί αυτή δεν πρόκειται να σας προδώσει ποτέ!

v